Dobre prakse trajnostne mobilnosti v podkastu

18. maja 2023
"
Kako se podjetja in javna uprava v avstrijski zvezni deželi Predarlski in v Lihtenštanjnu lotevajo spodbujanja trajnostne mobilnosti lahko poslušate v podkastu partnerja projekta Trata 2.1 CIPRA International (v angleškem jeziku).«
"

Konec marca sta CIPRA Slovenija in CIPRA International, partnerici projekta Trata 2.1, za konzorcij partnerjev pripravili študijski obisk v Predarlsko in Lihtenštajn. Na dvodnevnem obisku so nam lokalna podjetja in organizacije, energijski inštitut, lokalne in državne oblasti predstavile dobre prakse, ki jih, predvsem na organizacijskem nivoju, izvajajo za spodbujanje trajnostne mobilnosti zaposlenih in prebivalcev.

Med obiskom je Michael Gams iz CIPRE International vtise posnel tudi v zvočni obliki (v angleškem jeziku). Vabljeni k poslušanju obeh delov podkasta:

Commuting made easy – Episode 1

Commuting made easy – Episode 2

O dobrih praksah, ki smo jih spoznavali med študijskim obiskom, si lahko preberete tudi v članku https://www.ra-sora.si/dobre-prakse-trajnostne-mobilnosti-iz-predarlskega-in-lihtenstajna/.

 

S projektom Trata, industrijska cona za 21. stoletje (Trata 2.1) spodbujamo zaposlene v industrijski coni Trata k spremembi potovalnih navad, povečujemo število prihodov na delo na trajnostni način in s tem prispevamo k ublažitvi podnebnih sprememb.

Če želite izvedeti več o spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne oblike mobilnosti, vas vabimo, da nam sledite na spletni strani in Instagram profilu projekta @trata2.1, vabljeni pa tudi, da se prijavite na novice o projektu.

Projekt Trata 2.1 sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini cca 1,1 mio EUR. Več na www.norwaygrants.si.

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORAIPoP – Inštitut za politike prostora, CIPRA SlovenijaCIPRA InternationalKnauf Insulation d.o.o.LTH Castings d.o.o.SIBO G. d.o.o.

FOTO: Samo Kham

Zapisala: Katarina Sladoljev

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.