Gostilna Kašča

Kašča, ki se nahaja v mogočni kamniti stavbi iz 16. stoletja, je gostilna s tradicijo, kjer vam ponujajo izjemno doživetje kulinarike in srednjeveškega ambienta. S pripravljenimi in »a la carte« jedmi, izbranimi vini ter pivi zadovolji od najbolj preprostega gosta do zahtevnega gurmana. Ponosni so na pripravo tradicionalnih slovenskih jedi s poudarkom na loški kulinarični dediščini.

Odprto: ponedeljek – sobota 11:00 – 23:00
Zaprto: nedelja in prazniki
Kapacitete – notranje: 70
Kapacitete – zunanje: 30
Dostopno za invalide: NE
Otroški kotiček: NE
Psi dovoljeni: DA
Catering: DA
Prenočitvene zmogljivosti: NE

Hišna jed

Loški zvitki, polenta z zeliščnim maslom

Okusna uležana govedina, polnjena z lisičkami, jurčki in jajcem v čebulni omaki z rdečim vinom. Postrežemo jo z različnimi prilogami, kot so pečena polenta na maslu, gluhi štruklji ali idrijski žlikrofi.

Recept hišne jediSestavine za 4 osebe:

– 1 kg zorjenega goveja stegna

NADEV
– 0,5 kg svežih jurčkov in lisičk
– 4 jajca
– svež peteršilj
– česen
– čebula
– sol, poper

OMAKA
– 3 velike čebule
– 2 dl rdečega vina (Cabernet Sauvignon)

POLENTA Z ZELIŠČNIM MASLOM
– 15 dag polente
– zeliščno maslo
– sol

Priprava:

1. Zorjeno goveje stegno narežemo po dolžini na tanke rezine, dolge približno 15 cm (12,5 dag mesa), tako da se lahko zvijejo v rolico. Meso solimo in popramo ter ga nekoliko potolčemo.
2. NADEV: Na olju najprej popražimo drobno nasekljano čebulo, nato dodamo še narezane gobe in pražimo. Posolimo in popramo ter dodamo nasekljan peteršilj in česen, začinimo lahko tudi z majaronom. Umešamo jajca in mešamo, dokler ne zakrknejo.
3. Rezino položimo na kuhinjsko desko. Eno veliko žlico nadeva damo na polovico pripravljene rezine, nekoliko zavihamo robove in zavijemo v rolico (postopek je enak kot pri pripravi kanelona). Z zobotrebcem prebodemo zavitek, da se nam ne odvije.
4. OMAKA: Nasekljano čebulo pražimo na olju toliko časa, da svetlo porjavi, potem jo razporedimo po pekaču, v katerem bomo zvitke pekli/dušili. Potem tudi zvitke razporedimo po pekaču in dodamo še nekaj olja.
5. Pečico segrejemo na 160 stopinj.
6. Na eni strani pečemo 20 minut, nato obrnemo in prav tako 20 minut pečemo še na drugi strani. Ko so zvitki popečeni, jih zalijemo z rdečim vinom, pokrijemo in dušimo še 30 minut.
7. POLENTA Z ZELIŠČNIM MASLOM: V vrelo vodo, ki smo jo prej solili, dodamo polento in pripravljeno zeliščno maslo (poljubna zelišča). Kuhamo 2-3 minute in vmes ves čas mešamo. Kuhano polento vlijemo v modele in ohladimo. Ohlajeno polento narežemo na kocke, ki jih popečemo na olivnem olju.

embed google maps iframe

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.