Projekt Trata 2.1 lahko postane vzorčen primer industrijske cone za 21. stoletje

20. januarja 2023
"
Trata 2.1 je pilotni projekt na področju trajnostne mobilnosti v industrijskih conah v Sloveniji.
"

Projekt Trata 2.1 lahko postane vzorčen primer industrijske cone za 21. stoletje. Tako menijo v časniku Finance, ki je v četrtek, 19. januarja 2023 objavil intervju s partnerji projekta Trata 2.1.

Projekt Trata, industrijska cona za 21. stoletje (Trata 2.1), katerega glavni namen je povečati število prihodov na delo v IC Trata na trajnosten način in s tem prispevati k ublažitvi podnebnih sprememb, je pilotni projekt te vrste v Sloveniji.

Trenutno na ravni industrijskih con v Sloveniji ne obstajajo smernice za reševanje izzivov trajnostne mobilnosti ali strateški dokumenti, ki bi reševali omenjene izzive. Zato lahko s projektom Trata 2.1 postavimo mejnik dobre prakse in lekcije, ki se jih naučimo tekom trajanja projekta, delimo z drugimi industrijskimi conami in občinami v Sloveniji.

Klemen Koncilja, novinar časnika Finance, je želel zvedeti, na kakšen način se lotevamo projekta, kdo so mobilnostni managerji in kakšna je njihova vloga, kakšne so prednosti trajnostne mobilnosti za zaposlene in podjetja in kje se bomo izobraževali o dobrih praksah na tem področju.

Intervju o projektu si lahko ogledate na spletni strani časnika Finance ali v tiskani izdaji.

 

 

Foto: arhiv Občina Škofja Loka

Zapisala: Katarina Sladoljev

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORA, IPoP, CIPRA Slovenija, CIPRA International, Knauf Insulation d.o.o., LTH Castings d.o.o., SIBO G. d.o.o

»Sodelujemo skupaj za zeleno in vključujočo Evropo«

Projekt Trata 2.1 sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini cca 1.1 mio eur.

Namen projekta je povečati uporabo trajnostnih oblik mobilnosti v industrijski coni Trata in s tem prispevati k ublažitvi podnebnih sprememb.

www.norwaygrants.si 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.