PROJEKT: od 01. 07. 2024 do 30. 07. 2025

Kreditna shema

V okviru Kreditne sheme se pravnim osebam (podjetnik, zasebnik, d.o.o., društvo, kmet, dopolnilna dejavnost na kmetiji) dodelujejo krediti za obratna sredstva in investicije.

Za podporo delovanju pravnim osebam so občine Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri ter OOZ Škofja Loka oblikovale poseben finančni sklad, imenovan Kreditna shema.

Kreditna shema deluje pod okriljem Razvojne agencije Sora d.o.o. Le-ta vsako leto, v sodelovanju z izbrano banko, objavi javni razpis, na podlagi katerega se pravnim osebam dodeljujejo ugodni krediti za obratna sredstva ter investicije.

Pomembno je, da prosilci Kreditne sheme prihajajo iz območja občin Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri.

V juliju 2024 smo objavili javni razpis, ki bo objavljen do 30.6.2025. V okviru javnega razpisa se dodeljujejo ugodni krediti za financiranje tekočega poslovanja za obdobje do 36 mesecev. Trenutna obrestna mera je 4,5 %, nominalno. Prav tako se v okviru javnega razpisa dodeljujejo investicijski krediti za obdobje od 36 mesecev do 120 mesecev. Veljavna obrestna mera za omenjene kredite je 6 mesečni EURIBOR + 1,60 %.

Predvideno je, da se bo po zaključku javnega razpisa v letu 2025 objavil nov javni razpis.

"
V okviru Kreditne sheme se pravnim osebam (podjetnik, zasebnik, d.o.o., društvo, kmet, dopolnilna dejavnost na kmetiji) dodelujejo krediti za obratna sredstva in investicije.
"
Glavni namen operacije:

Dodeljevanje ugodnih kreditov pravnim osebam.

Finančna podpora operacije:

Kreditno shemo podpirajo občine Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri, OOZ Škofja Loka ter Gorenjska banka d.d., Kranj.

Kontaktne osebe in delovni čas:

Kontakt:

Tel. št.: 04 50 60 220

 

Delovni čas:

  • ponedeljek, torek, četrtek: 7:00–15:00
  • sreda: 7:00–17:00
  • petek: 7:00–13:00
Sodelujoče organizacije v projektu:
  • Občine: Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri
  • Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka
  • Gorenjska banka d.d., Kranj

Partnerji:

Deli projekt na socialna omrežja

Vsi projekti

Aktualne razvojne vsebine

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.