Turistična kmetija Pri Marku leži v vasi Crngrob in jo že skoraj 40 let vodijo v družinskem krogu. Večino hrane, ki jo ponudijo gostom, pridelajo sami na kmetiji, tako da je vse sveže in domače. Izbirate lahko med mnogimi meniji – od kmečkega s klobaso in kislim zeljem do menijev z različnimi vrstami mesa s prilogami. Sem sodita tudi domača goveja in gobova juha. Po želji pripravijo tudi sladico.
Spoznajte eno najbolj prepoznavnih tradicionalnih slovenskih jedi in jo obogatite s slastno govedino.
– 75 dag govedine
– 75 dag krompirja
– 30 dag moke (po potrebi več)
– 3 žlici kisle smetane
– 5 dag masla
– 2 jajci
– 1 čebula
– strok česna
– majaron
– sol
Za pripravo nadeva zmeljemo kuhano govedino, dodamo prepraženo čebulo, česen, jajce, kislo smetano in majaron ter vse skupaj dobro premešamo.
Potem skuhamo na četrtine narezan krompir, ga odcedimo, še vročega pretlačimo, dodamo maslo, sol in ga ohladimo. Ohlajeni masi dodamo jajce, moko in dobro pregnetemo. Testo potem razvaljamo in nadev razporedimo enakomerno po testu in trdo povijemo v štrukelj. Štrukelj položimo v vrelo vodo, v kateri se počasi kuha 30 minut.
– 3 dl ajdove kaše
– 15 dag ocvirkov
– 3 dl kisle smetane
– 4 stroke česna
– majaron
Ajdovo kašo skuhamo v slani vodi. V kozici segrejemo ocvirke, dodamo strt česen, kislo smetano, majaron, kuhano ajdovo kašo in narahlo premešamo. Postrežemo kot prilogo, dodamo jo lahko tudi v gobovo juho ali kot samostojno jed poleg solat.
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.