Zaposleni

Gašper Kleč, univ. dipl. geograf, direktor

Mandat na Razvojni agenciji Sora sem prevzel februarja 2020 in jo vidim kot ključnega generatorja razvoja na Škofjeloškem, skupaj v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi in drugimi deležniki. Razvojna agencija pokriva vsebinsko zelo različna področja (podjetništvo, podeželje, turizem, okolje, rokodelstvo), ki se med seboj dopolnjujejo, povezujejo ter razvijajo s pomočjo različnih lokalnih, nacionalnih in evropskih sredstev. Na Škofjeloškem tako skozi različne razvojne projekte dvigamo kakovost življenja. Območje ponuja za ekipo Razvojne agencije Sora ogromno izzivov, za katere verjamem, da smo jim kos. V prostem času pa rad odkrivam skrite kotičke Gorenjske.

Barbara Florjančič, dipl. zgodovinarka in mag. geografije

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot svetovalka za regionalni razvoj in razvoj podeželja, in sicer v pisarni LAS loškega pogorja, ki pokriva načrtovanje in spodbujanje razvoja loškega pogorja. Zanimanje za vsebine, predvsem pa za zaposlitev, povezano z razvojem podeželja, je še dodatno spodbudil študij geografije. Pri delu v pisarni LAS me najbolj veselijo stik z ljudmi, ki aktivno delajo na podeželju, spoznavanje njihovih podjetniških in poklicnih poti ter možnost svetovanja in sodelovanja pri spremljanju ter načrtovanju razvoja. Druga področja mojega zanimanja so hortikultura, zeliščarstvo kot poslovna dejavnost in ekologija.

Andreja Križnar, univ. dipl. geografinja in univ. dipl. sociologinja kulture

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot vodja Turizma Škofja Loka, ki kot DMO, destinacijska management organizacija, deluje za celotno škofjeloško območje. Glavno poslanstvo organizacije je povezovanje in upravljanje razvojnih in trženjskih aktivnosti na področju turizma med vsemi akterji turistične ponudbe na Škofjeloškem, s ciljem povečanja prepoznavnosti in konkurenčnosti destinacije. Znotraj organizacije skrbim za uspešno poslovanje PE Turizem Škofja Loka, zlasti za pridobivanje finančnih sredstev in izvajanje letnega in večletnega programa dela. Pri delu mi je všeč dinamičnost, raznolikost, komunikacija z domačimi in tujimi obiskovalci ter sodelovanje s krovno turistično organizacijo (STO) in drugimi destinacijskimi organizacijami po Sloveniji, kar veliko pripomore k snovanju novih povezav in idej. Sicer pa z družino rada potujem in aktivno preživljam čas v naravi.

Jerneja Klemenčič Lotrič, mag. znanosti s področja komunikologije

V Razvojni agenciji Sora se ukvarjam z razvojem in izvajanjem projektov s področja razvoja podeželja in podjetništva. Na ravni gorenjske regije koordiniram delo Odbora za razvoj podeželja in vsebinsko pokrivam področje lokalne prehranske samooskrbe. Sem tudi usposobljena referentka točke SPOT, v okviru katere potencialnim in že delujočim poslovnim subjektom nudim podporo v obliki svetovanj in z izvajanjem e-postopkov registracij. Pod mojim okriljem deluje tudi informacijska točka Europe Direct Gorenjska, v okviru katere se z organizacijo različnih dogodkov povezanih z aktualnimi evropskimi temami,  spodbuja aktivno evropsko državljanstvo.

Kristina Miklavčič, univ. dipl. inž. agronomije

Kot svetovalka za regionalni razvoj in razvoj podeželja se že več kot 15 let ukvarjam z razvojem novih dejavnosti na podeželju, razvojem blagovne znamke Babica in Dedek in širjenjem ponudbe visoko kakovostnih izdelkov, s podporo pri promociji in trženju te ponudbe. Vsako leto organiziram tudi Teden podeželja na Loškem, zadnja leta pa se ukvarjam tudi s popisom in obeležitvijo starih hišnih imen v narečju na območju ter izvajanjem različnih projektov s področja tradicionalnih znanj, eko vrtnarjenja, blagovne znamke in kulinarike.

Kati Sekirnik, univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot vodja Rokodelskega centra DUO Škofja Loka in koordinatorka sodobnega tekstilnega centra Kreativnice. Neskončen navdih za delo mi predstavlja bogata etnološka dediščina Škofjeloškega in sodobna ustvarjalnost posameznikov in posameznic, ki so vpeti v delo obeh centrov. V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka v vseh letih delovanja gradimo močno skupnost mojstrov rokodelcev in mojstric rokodelk. Z vsemi vsebinami tako skupaj postavljamo naš Rokodelski center na mesto najbolj prepoznavnih, škofjeloško območje pa na vodilno mesto kreativnega turizma pri nas.

Špela Stanonik, mag. geografije

Na Razvojni agenciji sem zaposlena kot svetovalka za regionalni razvoj in razvoj podeželja. Vodim področje lokalne akcijske skupine (LAS) loškega pogorja, ki skrbi za skladen in trajnostni razvoj škofjeloškega podeželja. Že od študija dalje me zanimajo področja razvoja podeželja, turizma, okolja in narave. S temi področji se redno srečujem na delovnem mestu, z njimi pa sem povezana tudi izven delovnega mesta prek prostočasnih dejavnosti.

Jana Šifrar, organizatorka in menedžerka delovnih procesov

Na Razvojni agenciji Sora pokrivam področje podjetništva. Do konca leta 2022 izvajam aktivnosti projekta SPOT svetovanje Gorenjska. Poleg osnovnega svetovanja se podjetniki in potencialni podjetniki lahko obrnejo name tudi za različne nasvete s področja državnih in lokalnih javnih razpisov. Podjetnikom in potencialnim podjetnikom svetujem na področjih, povezanih z organizacijo dogodkov. Organiziram dogodke in izmenjave dobrih praks uspešnih podjetij ter pomagam pri navezavi novih poslovnih stikov. V prostem času se rada ukvarjam s športom. Veliko hodim v hribe, v zimskem času tudi drsam.

Anita Pokorn Oman, dipl. pravnica (UN)

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot vodja področja okolja. Hvaležna sem, da lahko svoje dolgoletne projektne izkušnje uresničujem v lokalnem okolju, kjer vidim prostor za sooblikovanje inovativnih projektnih idej, povezovanje in odtis, ki bo pozitiven, predvsem pa trajnosten. Vedno odprta za nove izzive, zanimive ideje in vključevanje raznolikih deležnikov. V prostem času sem najraje v naravi, obožujem prvinska doživetja in adrenalin.

Katarina Sladoljev, univ. dipl. komunikologinja

Ekipi Razvojne agencije Sora sem se pridružila kot vodja projektov na področju trajnostnega razvoja. Dela se lotevam, tako kot ostalih delov življenja, z veliko mero radovednosti in željo po rasti. To me žene, da situacije pogledam iz različnih zornih kotov, poskušam razumeti, zakaj nekaj počnemo tako kot to počnemo in se vprašam, kako lahko to izboljšamo. Verjamem, da lahko boljšo prihodnost gradimo samo skupaj, zato vedno spodbujam povezovanje in sodelovanje različnih deležnikov. Ko nisem za računalnikom rada kolesarim, uživam v pogledu z vrha gora, okušam vrhunsko kulinariko in odkrivam svet.

Ženja Brezovar, dipl. geografinja

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot pomočnica vodje projektov, kjer skrbim za aktivnosti na projektu X-RISK-CC, prav tako sem aktivna pri koordinaciji in komunikaciji med različnimi deležniki. Področja, ki me zanimajo so trajnostna mobilnost, razvoj podeželja, prostorsko načrtovanje (za potrebe starejših ljudi) in geografski informacijski sistemi. Prosti čas rada preživljam v naravi, zelo rada kuham, kratkočasim se tudi z gojenjem sobnih rastlin.

Marija Demšar, univ. dipl. etnologinja in kulturna antropologinja

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot vodja projektov na področju rokodelstva. Pri mojem delu me navdihujejo bogata kulturna dediščina Škofjeloškega, ustvarjalnost in znanje lokalnega prebivalstva. Prosti čas rada preživljam v naravi, na izletih in potovanjih, dneva pa si ne predstavljam brez glasbe in dobre kave.

Lea Kimovec, dipl. geografinja in dipl. špa. jez. in knjiž.

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot vodja projektov na področju okolja in razvoja podeželja. Skrbim za obveščanje javnosti o najnovejših aktivnostih na naših spletnih kanalih, urejam socialna omrežja, mesečne novice ter spletno stran. Zanimajo me tematike regionalnega razvoja, turizma in trajnostnega razvoja. Pozimi svoj prosti čas preživljam na smučiščih, kjer mlade smučarske navdušence učim prvih smučarskih zavojev.

Jana Kuhar, diplomirana mediatorka v turizmu

Na Razvojni agenciji Sora sem zaposlena kot svetovalka za področje turizma, in sicer na Turizmu Škofja Loka, ki deluje za turistično destinacijo Škofjeloško območje. Moje delo je zelo raznoliko; organizacija in prodaja turističnih aranžmajev na destinaciji, organizacija poročnih protokolov v Škofji Loki in na Visokem v Poljanski dolini, skrb za družbena omrežja in urejanje destinacijskega portala ter sodelovanje pri izvedbi drugih projektov, povezanih z razvojnimi in promocijskimi aktivnostmi turistične ponudbe na Škofjeloškem. Z letom 2023 sem prevzela tudi vlogo zelene koordinatorice za destinacijo Škofja Loka v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. Po duši sem velika ljubiteljica umetnosti, uživam v dobri kulinariki in v pobegih na lepše s svojo družino.

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.