Na kmetiji Jamnk v vasi Staniše skupaj ustvarjajo že tri generacije. Turistična kmetija leži v mirnem okolju, neokrnjeni naravi, proč od mestnega vrveža, obdana z razprostranimi travniki na sončnem bregu. Kmetija je pravi raj za oddih in razvajanje brbončic. Jedi vam skrbno pripravijo po predhodnem dogovoru in jih prilagajajo letnemu času, saj jih pripravljajo iz surovin, večinoma pridelanih na domači kmetiji.

Razvajajte se s slovensko klasiko, ki s svojim mamljivim vonjem polni domače kuhinje.
– 200 g jurčkov
– 3 dl zelenjavne osnove
– 0,5 dl smetane
– 50 g čebule
– česen, sol, poper, timijan, šetraj, peteršilj, olje, škrob
Čebulo na drobno sesekljamo in jo na olju prepražimo do zlatorjave barve. Dodamo žličko sesekljanega česna in pražimo, da zadiši.
Jurčke očistimo in jih narežemo na lističe. Dodamo jih prepraženi čebuli in še nekaj časa dušimo, nato zalijemo z zelenjavno osnovo. Začinimo in kuhamo približno 20 minut.
Iz škroba in vode pripravimo podmet in juho zgostimo do željene gostote. Tik pred serviranjem dodamo še žlico sladke smetane in svež peteršilj ali drobnjak.
S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora
S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.