Podjetništvo

Podjetništvo uvaja in prinaša v naše življenje spremembe. Podjetniki so nosilci kreativne kulture in generatorji novih idej. Pomemben del poslanstva Razvojne agencija Sora je tudi spodbujanje podjetniške miselnosti in razvoj podjetniških vrednot zlasti med mladimi. Prizadevamo si vzpostaviti tesno sodelovanje z že uveljavljenimi podjetji in podjetniki-začetniki, ki se šele podajajo na na lastno podjetniško pot. V sklop tega sodelovanja spadajo informativno izobraževalni programi, seminarji, delavnice ter druge podporne storitve. Vse aktivnosti so oblikovane v skladu s potrebami in željami ciljnih skupin, to so dinamični podjetniki, potencialni podjetniki, ženske, mladi, otroci.

Na Razvojni agenciji Sora lahko podjetja in potencialni podjetniki koristijo širok spekter podjetniških svetovanj, ki sega vse od razvoja poslovne ideje pa vse do pridobitve ugodnih sredstev za vaše podjetje. Izvajamo tudi različne podjetniške delavnice in usposabljanja. 

Registracija podjetij

Na Razvojni agenciji Sora svetujemo posameznikom ob vstopu na samostojno podjetniško pot in pri prvih korakih na njej. Stranke seznanjamo s posameznimi registracijskimi postopki, pomagamo jim pripraviti ustrezne registracijske vloge, ki jih posredujemo ustreznim ustanovam.

Brezplačna registracija podjetja (s.p. ali d.o.o.) poteka preko portala SPOT.

Kulturne in kreativne industrije

Sektor kulturnih in kreativnih industrij (KKI) je eden najbolj rastočih sektorjev na svetu. Je pa tudi eden od pogosteje spregledanih in neizkoriščenih, ki hkrati nosi izjemen potencial za razvoj gospodarstva in skupnosti, predvsem zaradi svojih specifičnih pristopov pri delu. Termin KKI združuje širok nabor dejavnosti s področja kulture in ustvarjalnosti: arhitekturo, oblikovanje, oglaševanje, računalniško programiranje, glasbo, gledališče, literaturo in založništvo, vizualne umetnosti, muzejsko dejavnost, rokodelstvo, dejavnosti s področja kulturne dediščine…

Teden obrti in podjetništva na Loškem

Teden obrti in podjetništva na Loškem je pomemben dogodek tako za obrtnike in podjetnike, kot tudi za njihove stranke ter za perspektivne mlade, ki se šele vključujejo v svet podjetništva. Obrtniki in podjetniki tu predstavijo svojo dejavnost, njen razvoj in izzive, s katerimi se soočajo. Stike navežejo tudi z lokalnimi poklicnimi šolami in tamkajšnjimi dijaki.

Coworking

Beseda coworking v najširšem pomenu opredeljuje način dela, ki spodbuja sodelovanje, odprto komunikacijo ter delitev izkušenj in idej z drugimi uporabniki skupnega poslovnega prostora. Coworking je veliko več kot le skupen prostor, je filozofija, ki vzpodbuja spontano mreženje posameznikov najrazličnejših profilov.

Lokomotiva

LOKOMOTIVA

Lokomotiva je škofjeloški coworking center, ki ponuja delovne prostore vsem, ki ste na začetku svoje poti in si želite delati v sproščenem skupnem okolju.

Najem stola in pisalne mize poleg izjemno nizkih stroškov, prinaša še številne druge ugodnosti. V Lokomotivi uporabnikom nudimo tudi brezplačne tečaje in predavanja, brezplačne fotokopije, brezplačno kavo in čaj.

Coworking je delovni prostor, okolje so-delovanja, trajnosti, odprtosti in dostopnosti. Coworking je skupnost, predajanje veščin, razvijanje novih idej. Coworking so ljudje.

Več informacij: https://coworking-loka.si

Mizarnica

Kreativni center Mizarnica je prostor ustvarjalnih dejavnosti, namenjen vsem kreativnim posameznikom, ki iščejo pisarniški prostor. V pisarniško opremljenih prostorih se v Žireh lahko pridružite skupini mladih podjetnikov, ki si utirajo pot do samozaposlitve.

Kreativni center deluje po principu Coworking prostora, ki zagotavlja delovni prostor vsem poslovno naravnanim posameznikom in skupinam. Pomeni so(delo) in druženje v raznoliki strokovni skupnosti.

V najem nudijo pisarniško opremljene prostore, ki se razprostirajo na 80m2 veliki površini, razdeljeni na posamezne enote. Prostori so namenjeni tako posameznikom, kot tudi skupinam, delovanje v skupnosti omogoča idealen poligon za povezovanja in dopolnjevanje znanja.

Več informacij: https://www.facebook.com/Kreativni-center-Mizarnica-1815935508663248

 

Kreditna shema

Za podporo delovanju in razvojnim projektom ter investicijam v malih in srednje velikih podjetjih, v obrtnih dejavnostih in pri dopolnilnih dejavnostih na kmetijah so občine Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri ter Območna obrtno – podjetniška zbornica Škofja Loka oblikovale poseben finančni sklad imenovan Kreditna shema.

Dolgoročni krediti

Dolgoročni krediti se dodeljujejo za obdobje do 10 – ih let in so namenjeni:

  • nakupu stavbnega zemljišča in njegovi komunalni opremi,
  • nakupu, graditvi in adaptaciji poslovnih prostorov ter
  • nakupu opreme ali kmetijske mehanizacije.
Kratkoročni krediti
Kratkoročni krediti se dodeljujejo za financiranje tekočega poslovanja in sicer za obdobje do enega leta.
Strokovni sodelavci Razvojne agencije Sora vam bodo posredovali vse potrebne informacije vam pomagali pri pripravi vloge za kredit in vas vodi skozi postopek skupaj z izbrano banko.
Kreditna shema Razvojne agencije Sora d.o.o.

V okviru Kreditne sheme Razvojne agencije Sora d.o.o. se dodeljujejo dolgoročni in kratkoročni krediti za podjetja in dopolnilne dejavnosti na kmetijah z območji občin Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri.

Za podporo delovanju mikro, malih in srednje velikih podjetij ter dopolnilnih dejavnosti na kmetijah so občine Škofja Loka, Gorenja vas – Poljane, Železniki in Žiri ter Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka oblikovale poseben finančni sklad, imenovan Kreditna shema Razvojne agencije Sora d.o.o.

Kreditna shema Razvojne agencije Sora d.o.o. deluje pod okriljem Razvojne agencije Sora d.o.o. Le-ta vsako leto, v sodelovanju z izbrano banko, objavi javni razpis, na podlagi katerega se za podjetja in dopolnilne dejavnosti na kmetijah dodeljujejo ugodni dolgoročni in kratkoročni krediti.

Dolgoročni krediti (do 100.000,00 EUR) se dodeljujejo za obdobje do 10 let in so namenjeni:

  • nakupu stavbnega zemljišča in njegovi komunalni opremi,
  • nakupu, graditvi in adaptaciji poslovnih prostorov ter
  • nakupu opreme ali kmetijske mehanizacije.

Kratkoročni krediti (do 50.000,00 EUR) se dodeljujejo za financiranje tekočega poslovanja, in sicer za obdobje do enega leta.

Kontaktna oseba: Gašper Kleč

Tel. št.: 04 50 60 220
E-pošta: info@ra-sora.si

Delovni čas:
– ponedeljek, torek, četrtek: 7:00–15:00
– sreda: 7:00–17:00
– petek: 7:00–13:00

Aktualne razvoje vsebine s področja podjetništva

Novice in dogodki

Socialno podjetništvo Novica

Socialno podjetništvo

02. septembra 2022
PONI Gorenjska Novica

PONI Gorenjska

13. julija 2022
Ponovno je izšel KAM? Novica

Ponovno je izšel KAM?

27. septembra 2021

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.