Izvedeno Zero Waste Predavanje »Kako do manj odpadkov v vzgojno-izobraževalnih ustanovah«

"
Kako do manj odpadkov v vzgojno-izobraževalnih ustanovah
"
Razvojna agencija Sora d.o.o. je v sodelovanju z društvom Ekologi brez meja in občinama Škofja Loka in Železniki, včeraj, 21.4.2022, izvedla Zero waste predavanje za vzgojno-izobraževalne ustanove preko Zoom spletne platforme.

Jaka Kranjc iz društva Ekologov brez meja nam je na predavanju predstavil primere dobrih praks izvajanja Zero Waste aktivnosti v šolah in drugih javnih zavodih za namene zmanjševanja količin odpadkov (npr. zavržene hrane, plastike) in ozaveščanja za bolj trajnostno delovanje ustanov.

 

S strani udeleženih predstavnikov šol in vrtcev iz Občine Škofja Loka in Železniki so bile predstavljene dobre prakse, ki se že izvajajo pri njih na Škofjeloškem, kot so dnevi rabljenih oblačil in izmenjava oblačil za otroke, učence in zaposlene, več-krat letno zbiranje odpadnega papirja, pitje vode iz pipe v lastnih »bidonih«, zbiranje zamaškov, priprava novoletnih okraskov iz odpadnega materiala, pilotno spremljanje količin odpadne hrane v okviru projekta »Hrana svoje mesto najde«, zmanjševanje količin odpadne hrane pri malicah in kosilih, naročanje živil v povratni embalaži, opazovanje narave, učni vrtovi in živila za obroke iz vrtov šol in vrtcev.

 

Pomembni ukrepi v Občini Škofja Loka in Železniki se nanašajo tudi na vzgojno-izobraževalne ustanove, ki so del Zero Waste Strategije za občini Škofja Loka in Železniki, https://bit.ly/37BepiP . Občini Škofja Loka in Železniki sta se v začetku leta 2022 pridružili v mrežo Zero Waste občin v Sloveniji.

 

 

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.