Izšla je multimedijska brošura projekta CCI4Tourism

"
Izšla je multimedijska brošura CCI4TOURISM, v kateri si lahko preberete več o vsebinah in rezultatih projekta.
"

Nesporno dejstvo je, da je Jadransko-ionska regija zibelka evropske kulturne dediščine, ki se prepleta z živahnim kulturnim in umetniškim življenjem. Kljub tem pozitivnim dejavnikom pa zmogljivosti regionalnega turizma, ki temelji na tej dediščini in bogati kulturni dejavnosti ostajajo v veliki meri neizkoriščene. Turizem tega kulturnega in naravno bogatega območja še vedno temelji na množičnosti in sezonskosti, kar pa seveda ne podpira trajnostnega razvoja regije, hkrati pa ovira njegov ustvarjalni potencial.

Projekt CCI4Tourism, predstavljen v tej knjižici, je bil ustanovljen na ideji, da je  potrebno izboljšati strukturo turizma, podpreti in spodbuditi ustvarjalni potencial ljudi. Kulturne in kreativne industrije (KKI) imajo pomembno vlogo pri povečevanju gospodarske rasti, ustvarjanju zaposlovanja in inovacij, vendar njihova izjemna vloga v jadrasnko-ionski regiji ni bila dovolj priznana ali cenjena. Njihov gospodarski vpliv je pogosto spregledan…

Partnerji projekta CCI4Tourism razumejo, da zastavljenega cilja ni mogoče doseči na hitro in po ustaljeni poti. To zahteva nekonvencionalne strategije upravljanja turizma, ki temeljijo na:

>> iskanju podjetij KKI in mobiliziranje talentov;

>> krepitvi podjetniških veščin;

>> hibridizaciji med kulturnimi, ustvarjalnimi in turističnimi podjetji, kar vodi do ustvarjanja novih izdelkov.

Glavni rezultat projekta CCI4Tourizem je krepitev podjetniške miselnosti sektorja KKI, kar lahko privede do bistvenih sprememb v razvoju regionalnega turizma in trajnostnih strategij, ki postavljajo v regijsko kulturno dediščino. Drugi pričakovani cilji projekta vključujejo:

a) nadnacionalno strategijo za krepitev spretnosti in kompetenc kulturnih in ustvarjalnih ustvarjalcev;

b) vzpostavitev vozlišča kreativnega omrežja;

c) nadnacionalni akcijski načrt za ponudbo “kulturnega turizma 4.0” v jadrialno-ionski regiji. Transnacionalni pristop projekta CCI4Tourism je ključnega pomena za uresničitev strategij, ki so nastale za rast turističnega sektorja.

Več o vsebinah in rezultatih projekta pa si lahko preberete v multimedijski brošuri v anglešek jaziku. 

V slovenskem jeziku pa je brošura dostopna tukaj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.