ALPTREES – Izvedba posveta »DREVESA GOVORIJO«

21. junija 2021
"
Vsako drevo ima svojo zgodbo, ki se začne na mestu, kjer vzkali seme. V dobrih dveh urah posveta so nam svoje zgodbe, v katerih ima pomembno vlogo tudi človek, predstavila drevesa v mestu in gozdu. V naše domove pa prihajajo tudi z lesom.
"

Razvojna agencija Sora d.o.o. je v četrtek, 17.06.2021, v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave in Gozdarskim inštitutom Slovenije, partnerjem projekta ALPTREES, izvedla Posvet »DREVESA GOVORIJO« v Prešernovem gaju v Kranju.

V okviru Posveta so nam strokovnjaki iz področja gozdarstva, naravovarstva, urejanja javnih urbanih površin v Kranju in lesarstva predstavili iz različnih vidikov pomen dreves v mestu in gozdu, tako pomen in izzivi domorodnih drevesnih vrst kot tudi tujerodnih drevesnih vrst.

Svoj vidik o pomenu dreves v mestu in gozdu, pa so nam predstavili tudi predstavniki organizacij in društev, udeleženci posveta, ki jim je pomembna skrb za okolje, gozd in naravo.

Posveta so se udeležili tako strokovnjaki iz strokovnih inštitucij Zavoda za gozdove Slovenije, Gozdarskega inštituta Slovenije, Zavoda RS za varstvo narave, Šolskega centra Škofja Loka, Srednje šole za lesarstvo,  izobraževalnih inštitucij, CTRP Kranj, kot tudi iz Društva Svetlin, Hortikulturnega društva Kranj, Kulturnega-okoljskega društva Pazi!Park in predstavniki društev in organizacij, ki jim je pomembna skrb za okolje, gozd in naravo.

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.