CCI4TOURISM – razvoj kreativnih idej za trajnostni turizem

30. junija 2021
"
Med marcem in junijem 2021 so na Škofjeloškem potekale aktivnosti za razvoj izbranih podjetniško-kreativnih idej za razvoj trajnostnega turizma na območju.
"

Izbrana ekipa zunanjih strokovnjakov mentorjev je z vsemi udeleženimi ekipami izvajala individualna svetovanja s področij inovativnosti v turizmu, digitalizacije in marketinga v turizmu. Poleg individualnega dela pa smo izvedli dva lokalna treninga.

19. 3. 2021: Uvodni dan za izgradnjo vsebinskih temeljev, prvi lokalni trening  je zaradi splošnih okoliščin potekal v spletni obliki

Potekala so uvodna predavanja mentorjev o glavnih vsebinskih področjih, s katerimi smo se ukvarjali – inovativnost slovenskega turizma z glavnimi gradniki razvoja in uvajanja inovacij v turizmu, moderni pristopi k oblikovanju turističnih produktov in pomen marketinške strategije s hitrim vpogledom v digitalni marketing in organizacijo dogodkov. Del srečanja pa smo namenili tudi medsebojnemu spoznavanju vseh sodelujočih in predstavitvam poslovno-kreativnih idej

17. 6. 2021: Drugo skupno srečanje za razvoj kreativno-poslovnih idej, drugi lokalni trening

Težko pričakovano je drugo srečanje potekalo v živo – srečali smo se na Vrtu Kržišnik v Žireh, ki nam je s svojim čudovitim ambientom ustvaril kreativno kuliso za razvoj idej. Po uvodnem vodenju po vrt in spoznavni igri so mentorji strokovnjaki vrednotili proces razvoja posameznih idej in po sistemu SWOT izpostavili močne ter šibke točke posameznih kreativnih ekip. sledil je debatni vrtiljak z menjavami treh glavnih tem – marketinški izzivi, organizacijski izzivi in vključevanje v širšo turistično sliko območja / destinacije.

Zadnji del srečanja pa je bil namenjen neformalnemu druženju in izmenjavam med vsemi sodelujočimi in vrhunski pogostitvi Tadeja Kržišnika, restavracija Eden.

V večmesečnem procesu razvoja se je ustvarila pozitivna energija in nove sinergije med udeleženimi. Predvsem zaradi naših mentorjev strokovnjakov, Andreje Repič Agrež, Dejana Križaja in Miha Bratca, ter vseh kreativnih ekip, ki s svojim delom in idejami pripomorejo k inovativnosti in trajnostnemu razvoju turizma na Škofjeloškem in širše. Hvala vsem!

 

Projekt delno financira Evropska unija v okviru programa INTERREG ADRION (Jadransko-jonski program) 2014–2020

Več o projektu: https://cci4tourism.adrioninterreg.eu/

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.