Iščemo skupne rešitve za naše skupne izzive

24. marca 2023
"
Kako "Čistimo prihod na delo v Alpski Sloveniji" si lahko preberete v članku Cleaning up the commute in Alpine Slovenia (v angleškem jeziku).
"

Finančni mehanizem Evropskega gospodarskega prostora (Finančni mehanizem EGP) je pred kratkim objavil članek o projektu Trata 2.1 »Cleaning up the commute in Alpine Slovenia« ali »Za bolj čist način prihoda na delo v Alpski Sloveniji«. S člankom so predstavili, kako se s projektom lotevamo spreminjanja potovalnih navad v industrijski coni Trata, kateri koraki nas čakajo in s kakšnimi izzivi se soočamo na projektu.

Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi. Glavna cilja Finančnega mehanizma EGP sta zmanjšanje gospodarskih in socialnih razlik v Evropi ter krepitev bilateralnih odnosov med državami donatoricami in 15 državami članicami EU v srednji in južni Evropi ter ob Baltiku.

Projekt Trata 2.1 je iz tega finančnega mehanizma pridobil skoraj 1,1 mio EUR sofinanciranja za izvedbo pilotnega projekta, s prijavo na program Blaženja podnebnih sprememb in prilagajanje nanje, saj s projektom spodbujamo zaposlene v industrijski coni Trata k spremembi potovalnih navad, povečujemo število prihodov na delo na trajnostni način in s tem prispevamo k ublažitvi podnebnih sprememb.

Več informacij o finančnem mehanizmu najdete na www.norwaygrants.si.

Če želite izvedeti več o spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne oblike mobilnosti, vas vabimo, da nam sledite na spletni strani projekta https://www.ra-sora.si/trata21/ in na Instagram profilu https://www.instagram.com/trata2.1/, na novice o projektu pa se prijavite na bit.ly/novonaTrata21.

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORAIPoP – Inštitut za politike prostora, CIPRA SlovenijaCIPRA InternationalKnauf Insulation d.o.o.LTH Castings d.o.o.SIBO G. d.o.o

 

FOTO: Vid Slapničar, Broad Reach

Zapisala: Katarina Sladoljev

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.