ALPTREES – Posvet »DREVESA GOVORIJO«

Termin:
17. 06. 2021

Ura:
17:00–19:00

Prostor:
Prešernov gaj, Kranj

"
Vsako drevo ima svojo zgodbo, ki se začne na mestu, kjer vzkali seme. V uri in pol pogovora nam bodo svoje zgodbe, v katerih ima pomembno vlogo tudi človek, predstavila drevesa v mestu in gozdu. V naše domove pa prihajajo tudi z lesom. Poznate kakšno zgodbo drevesa tudi vi? Pridite in jo delite z nami.
"

Razvojna agencija Sora d.o.o. vas v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave in Gozdarskim inštitutom Slovenije, partnerjem projekta ALPTREES, vabi na Posvet »DREVESA GOVORIJO«, ki bo potekal v četrtek, 17. junija 2021 17:00 – 19:00 ure, v Prešernovem gaju v Kranju. V primeru dežja bo Posvet izveden v Mestni knjižnici Kranj.

V okviru Posveta nam bodo strokovnjaki iz področja gozdarstva, naravovarstva, urejanja javnih urbanih površin in lesarstva predstavili iz različnih vidikov pomen dreves v mestu in gozdu, tako pomen in izzivi domorodnih drevesnih vrst kot tudi tujerodnih drevesnih vrst.

Toplo vabljeni predstavniki strokovnih inštitucij, občin Gorenjske, izobraževalnih ustanov, zavodov, društev, drugih organizacij iz področja gozdarstva, naravovarstva, varovanja okolja, čebelarji, lastniki gozdov, prostorski načrtovalci in krajinski arhitekti, hortikulturne organizacije, urejevalci zelenih površin.

Dogodek je za udeležence brezplačen.

Število udeležencev je omejeno! Prijave so obvezne preko: https://cutt.ly/Rntrz1m ali tel. št.: 04-5060224 na Razvojni agenciji Sora d.o.o.

Dogodek bomo izvedli v skladu s takrat veljavnimi vladnimi odloki in usmeritvami NIJZ za preprečevanje prenosa in širjenja virusa SARS-CoV-2.

ALPTREES_VABILO_Posvet_DrevesaGovorijo_17.06.2021_FINAL (.pdf)

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.