Škofja Loka razmišlja trajnostno

19. aprila 2024
"
Škofja Loka spodbuja trajnostne načine premikanja.
"

Ste že slišali za akcijo Polni zagona? Bi tudi vi želeli potovati s kolesom in ga še nimate, ali potrebujete zanj dodatno opremo? Je vaše kolo varno in ustrezno opremljeno?

To soboto, 20. 4. 2024 obiščite kolesarski sejem, ki ga tradicionalno organizira Treking klub Škofja Loka. Dogodek bo potekal med 8. in 17. uro v nekdanji vojašnici.  Rabljena kolesa lahko prodate ali kupite, prav tako kolesarsko opremo. Svetovali vam vodo tudi strokovnjaki.

Na dogodku vam predstavimo projekt Trata 2.1 in zakaj je bolje na delo prihajati na trajnosten način, dobite pa lahko tudi praktično nagrado projekta.

V torek, 23. aprila 2024, med 13. in 19. uro pa bo na Mestnem trgu na voljo brezplačni servis koles, kjer bodo predstavniki podjetja Bikehanic Ljubljana poskrbeli za naša kolesa. Servis bo na voljo s vklopu akcije Polni zagona kolesarimo v službo, ki je namenjana spodbujanju kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti in spreminjanju vsakodnevnih potovalnih navad se lahko na pridružite tudi vi.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti! Pripeljite svoje kolo na brezplačni servis in se pridružite kolesarskemu gibanju za boljše okolje in zdravje.

 

 

Nenazadnje lahko prispevate še svoje mnenje za izboljšanje razmer za kolesarjenje. Prosimo, da izpolnite anketo »Kolesarska klima 2024« (KLIK).
Rezultati bodo uporabljeni za pripravo akcijskih načrtov za izboljšanje razmer za kolesarjenje ter za zagovorniške aktivnosti na področju kolesarjenja.

_____________________________________________________________________________________________

S projektom Trata, industrijska cona za 21. stoletje (Trata 2.1) spodbujamo zaposlene v industrijski coni Trata k spremembi potovalnih navad, povečujemo število prihodov na delo na trajnostni način in s tem prispevamo k ublažitvi podnebnih sprememb.

Če želite izvedeti več o spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne oblike mobilnosti, vas vabimo, da nam sledite na spletni strani in Instagram profilu projekta @trata2.1, vabljeni pa tudi, da se prijavite na novice o projektu.

Projekt Trata 2.1 sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini cca 1,1 mio EUR. Več na www.eeagrants.si.

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORAIPoP – Inštitut za politike prostora, CIPRA SlovenijaCIPRA InternationalKnauf Insulation d.o.o.LTH Castings d.o.o.SIBO G. d.o.o.

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.