Hidden Hills Trail – izvedba delavnice Večje turistične zgodbe presegajo meje in nas povezujejo

30. marca 2022
"
Z izdelanima modeloma iz Lego kock se nam je ponovno potrdilo dejstvo, da je za uspešen in trajnosten razvoj Škofjeloškega potrebno sodelovanje in povezovanje vseh deležnikov.
"

V ponedeljek, 29. 3. 2022 je v Čebelarskem domu potekala delavnica Večje turistične zgodbe presegajo meje in nas povezujejo – Hidden Hills Trail. Delavnico je organiziral vodilni partner projekta Bederfly d. o. o. v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora d.o.o.

Jernej Demšar je predstavil Hidden Hills Trail, produkt, ki se razvija v okviru istoimenskega projekta. Oblikovana je bila trasa s sedmimi etapami, vendar se lahko program in zahtevnost prilagodi željam posameznih obiskovalcev. Bistvo produkta pa je povezovanje vseh deležnikov, ki se nahajajo na trasi kolesarske poti – gostincev, ponudnikov namestitev, muzejev in drugih organizacij, ustanov. Ob tem je potrebno prepoznati vire območja in jih znati predstaviti na način, ki bo pritegnil čim več gostov in jih tudi prepričal, da na našem območju ostanejo daljši čas.

V drugem delu je Jernej Demšar predstavil potrebe sodobnih kolesarjev, oz. turistov, ki svoj dopust preživijo na kolesu. Ta del je predstavljal osnovo drugemu delu, ki ga je predstavil Jaka Oman, ustanovitelj blagovne znamke Resna igra. Slednja temelji na metodi Lego Serious Play, s katero smo s pomočjo Lego kock oblikovali modele oziroma zgodbe turistične ponudbe škofjeloškega območja za kolesarje.

Vsak udeleženec je izdelal svoj model, ki smo jih povezali v dva večja skupna modela. Oba sta izpostavila pomen sodelovanja vseh deležnikov na Škofjeloškem, ki je tudi sicer geografsko in zgodovinsko povezano in ima s tem zelo trdno osnovo za uspeh in prepoznavnost.

Ključno sporočilo, ki ga je lepo povzela ena od udeleženk delavnice je, da s sodelovanjem in povezovanjem nihče ni prikrajšan, temveč nasprotno, vsi pridobimo več in hkrati tudi lahko ponudimo več.

Več o projektu si lahko ogledate na spletni strani projekta ali preberete TUKAJ.

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren Bederfly d.o.o.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.