CCI4Tourism: Študijski obisk in ogled dobrih praks

07. junija 2022
"
Projektno partnerstvo je med 16. in 19. majem 2022 odpotovalo na Portugalsko, kjer smo obiskali nekaj dobrih praks in zanimivih modelov upravljanja s sektorjem KKI.    
"

V okviru projekta CCI4Tourism smo projektni partnerji izvedli študijski obisk zunaj projektnega območja. Na podlagi seznama destinacij in dobrih praks, ki bi jih želeli obiskati in izmenjati izkušnje, je partnerstvo izbralo Portugalsko. Obiskali smo mesto Viana do Castelo in zanimiv kreativni center oziroma kolektiv Dinamo10 .

Na podlagi koncepta skupnega dela nenehno iščejo nove načine za vzpostavitev dnevne rutine, ki prispeva k izboljšanju izmenjave znanj in idej, dobremu počutju, produktivnosti in učinku mreženja med kreativnimi profesionalci. Poleg svojega profesionalnega dela pa razvijajo tudi projekte za lokalno skupnost in z njenimi predstavniki sodelujejo na različne načine.

Na študijskem obisku so se nam pridružili tudi naši deležniki, člana ekipe Karata film Aljaž Tepina in Matic Ritonja, ki sta posnela video poročilo in ujela vtise našega obiska.

Video:

V Portu pa smo obiskali manjši center, ki povezuje profesionalne ustvarjalce in oblikovalce nakita COLLECTIVA_ contemporary jewellery, ki prav tako na zanimiv in inovativen način združuje, podpira in promovira svoje člane.

Obe praksi sta izjemno zanimivi, saj ponujata drugače rešitve in poglede na povezovanje in sodelovanje med predstavniki sektorja KKI. Izkušnje in pridobljeni vpogledi bodo pripomogli pri oblikovanju in razvoju kreativnih središč vseh partnerjev CCI4Toursim.

 

Projekt delno financira Evropska unija v okviru programa INTERREG ADRION (Jadransko-jonski program) 2014–2020.

Več o projektu: https://cci4tourism.adrioninterreg.eu/

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.