Hidden Hills Trail – ogled 1. in 2. etape

15. julija 2021
"
Pokrajina je čudovita, vsak vzpon, ki ga električna kolesa sicer močno olajšajo, pa je nagrajen z dih jemajočimi razgledi.
"

V okviru projekta Hidden Hills Trail se razvija istoimenska tura kot integralen turistični produkt. Celotna trasa bo obsegala približno 250 km, posamezna etapa pa približno 40 km. Trasa poteka po Škofjeloškem hribovju in povezuje vse 4 občine na tem območju. V turistični produkt so vključeni številni ponudniki ob trasi, s čimer se postopoma oblikuje grozd podjetij in organizacij, ki skupaj promovirajo in tržijo turistični produkt in regijo.

V ponedeljek 12. 7. 2021 je potekala predstavitvena tura dela prve in druge etape kolesarske ture. Tura Hidden Hills Trail je v osnovi prilagojena potovanju z električnimi kolesi, ki smo jih preizkusili tudi udeleženci predstavitvene ture.

Trasa, ki smo jo prevozili, ima izhodišče na kopališču Puštal, sledil je vzpon na Križno Goro do cerkve Sv. Križa, spust v Praprotno, vzpon do cerkve Sv. Tomaža in vrnitev na izhodišče po stari vojaški cesti.

Pokrajina je čudovita, vsak vzpon, ki ga električna kolesa sicer močno olajšajo, pa je nagrajen z dih jemajočimi razgledi. Že sama tura je enkratna, za dodatno presenečenje pa sta vodji ture Jernej Demšar (Green Hills) in Nejc Peternelj (HourAway) poskrbela pri cerkvi Sv. Tomaža. Pripravila sta nam pogostitev, ki je dodala prav poseben pečat vzdušju na turi in nas podkrepila za drugi del vzponov in strmih spustov.

Nad celotnim paketom smo bili vsi udeleženci navdušeni. Predanost Jerneja in Nejca svojemu delu se vidi skozi skrbno načrtovano pot, ki terja ogromno prevoženih kilometrov, včasih tudi nošenja kolesa po neprevoznem terenu, v iskanju najprimernejše trase. Kar pa celotno izkušnjo ponese na povsem drug nivo, je njun občutek za ljudi in delovanje skupine, ki mu znata prisluhniti ter pozornost, ki jo namenjata majhnim podrobnostim in imajo na goste in doživetje celotne ture izreden učinek.

Hvala in se že veselimo naslednjih etap!

Več o projektu si lahko ogledate na spletni strani projekta ali preberete TUKAJ.

 

Foto: Eva Ulčnik, Razvojna agencija Sora d.o.o.

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren Bederfly d.o.o.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.