PROJEKT: od 01. 09. 2021 do 30. 05. 2023

Virtualna kreativnost

V projektu VIRTUALNA KREATIVNOST se bo razvil in izvedel Program praktičnih in virtualnih znanj za dvig digitalnih kompetence ciljnih skupin na širšem Škofjeloškem območju.

Digitalne in virtualne vsebine, tehnologije, orodja in programi, tako na delovnih mestih kot tudi v našem vsakdanjem življenju pridobivajo vse večji pomen.

Za namen hitrejše prilagoditve ciljnih skupin na širšem Škofjeloškem območju – mladih, študentov, mladih brezposelnih, podjetnikov-začetnikov, samostojnih podjetnikov, kreativnih posameznikov, zavodov, društev, itd. –  trendom po vsej večji uporabi novih digitalnih vsebin, tehnologij in orodij, smo se partnerji projekta povezali v projekt VIRTUALNA KREATIVNOST za razvoj in pripravo interaktivnih izobraževalnih predstavitev in Programa praktičnih in virtualnih znanj za dvig digitalnih kompetenc ciljnih skupin na širšem Škofjeloškem območju.

 

Aktivnosti projekta

Projekt VIRTUALNA KREATIVNOST se bo izvajal skozi dve fazi izvedbe:

Prva faza projekta traja od 1. septembra 2021 do 28. februarja 2022. Druga faza pa od 1. marca 2022 do 30. maja 2023. V času obeh faz se bodo odvile naslednje aktivnosti:

 • Razvoj Programa praktičnih in virtualnih znanj in razvoj izobraževalnih predstavitev
 • Izvedba izobraževalnih predstavitev programa ciljnim skupinam na širšem Škofjeloškem območju
 • Izvedba Programa praktičnih in virtualnih znanj za dvig digitalnih kompetenc ciljnih skupin na širšem Škofjeloškem območju – Program bo izveden skozi 9 vsebinskih sklopov programa, skozi 47 srečanj v celotnem izvedenem programu.
 • Organizacija interaktivnega dogodka kot zaključni dogodek projekta in predstavitev rezultatov izvedena projekta
 • Promocija projekta preko digitalnih medijev in medijev javnega obveščanja
"
V projektu VIRTUALNA KREATIVNOST se bo razvil in izvedel Program praktičnih in virtualnih znanj za dvig digitalnih kompetence ciljnih skupin na širšem Škofjeloškem območju.
"
Glavni namen operacije:

Cilj projekta je krepitev »Start up« podpornega okolja na širšem Škofjeloškem območju  za krepitev kadrovskega potenciala, kulture podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti, ki bo vzpodbujalo nadaljnje možnosti za nastanek novih delovnih mest in samozaposlitev ciljnih skupin operacije na širšem Škofjeloškem območju.

Program praktičnih in virtualnih znanj bo namenjen udeležencem programa, potencialnim podjetnikom, ki bo oblikovan skozi 9 vsebinskih sklopov programa in se bo izvedel preko srečanj / delavnic, predavanj in praktičnih prikazov uporabe novega in naprednega digitalnega znanja, tehnik in tehnologij. Udeleženci programa se bodo poglobljeno spoznavali s področjem produktne fotografije in virtualne resničnosti ter pridobljeno znanje preizkusili s praktičnimi prikazi uporabe digitalnih vsebin v digitalnih medijih.

 

Finančna podpora operacije:

Vrednost celotnega projekta: 90.835,70 €

Sofinanciranje iz sredstev CLLD (Evropski sklad za regionalni razvoj): 70.000,00 €

 

Naložbo financirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Rezultati operacije:

Rezultati operacije (2021-2023):

 • »Start-up« podporno okolje na širšem Škofjeloškem območju, ki omogoča prilagoditve podjetnikov-začetnikov, samostojnih podjetnikov, kreativnih posameznikov, študentov in brezposelnih mladih trendom razvoja digitalnih in virtualnih vsebin, tehnologij in orodij.
 • Pridobljena nova digitalna in virtualna znanja, orodja in tehnologije za mlade in potencialne podjetnike na širšem Škofjeloškem območju.
 • Dvig digitalnih kompetenc ciljnih skupin projekta, udeležencev izobraževalnih predstavitev in programa praktičnih in virtualnih znanj na širšem Škofjeloškem območju.
Kontaktne osebe in delovni čas:

 

Sodelujoče organizacije v projektu:
 • Razvojna agencija Sora d.o.o. (vodilni partner)
 • Zveza Karata Film
 • Biro Kalan, Matej Kalan s.p.
 • LAS loškega pogorja

Izobraževalno-virtualna predstavitev

 1. Vsebine programa praktičnih in virtualnih znanj

 

 

 1. Utrinki z delavnic Programa praktičnih in virtualnih znanj

 

 1. Utrinki z delavnic Virtualne resničnosti

4. Utrinki z zaključnega dogodka

Aktualno na projektu

Partnerji:

Deli projekt na socialna omrežja

Vsi projekti

Aktualne razvojne vsebine

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.