VIRTUALNA KREATIVNOST – Izvedena delavnica za spletno pozicioniranje

27. oktobra 2022
"
V okviru projekta »Virtualna kreativnost« se je dne, 26.10.2022, izvedla 1. Delavnica za »Prehod iz klasičnega načina delovanja v digitalni način delovanja«.
"

Včeraj, 26. 10. 2022, se je v Škofji Loki v okviru projekta »Virtualna kreativnost« izvedla 1. Delavnica za »Prehod iz klasičnega načina delovanja v digitalni način delovanja«:

 

  1. Delavnica: Optimizacija za spletne iskalnike (SEO), sreda, 26. 10. 2022, 17:00 – 19:15

 

Na delavnici so udeleženci spoznali dejavnike, ki vplivajo na pozicioniranje spletne strani, z namenom, da se spletna stran ob vpisu specifične iskalne poizvedbe pojavi čim višje med organskimi zadetki v iskalnikih.

S strani predavateljice, ga. Maje Petek, SEO Specialistke iz podjetja Optiweb, spletne rešitve d.o.o., so udeleženci delavnic prejeli usmeritve, kako lahko k boljšemu pozicioniranju spletnih strani pripomorejo tudi sami: spoznali so se s petimi stebri optimizacije spletnih strani, spletnimi orodji za SEO preverjanje in s predlogi, kako lahko vplivajo na boljše pozicioniranje spletne strani  npr. s pisanjem dobrih SEO besedil, dobro vsebinsko struktura spletne strani, uporabo ključnih besednih zvez pri opisih dejavnosti organizacij, itd.

Ob koncu delavnice smo skupaj pogledali tudi posamezne spletne strani udeležencev in prejeli napotke in usmeritve, kakšne bi lahko še bile možnosti za izboljšave.

Delavnice so del Programa Praktičnih in virtualnih znanj v okviru projekta VIRTUALNA KREATIVNOST, ki se izvaja v okviru programa CLLD in  je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.