Zaključek projekta Virtualna kreativnost

18. maja 2023
"
Zaključek projekta Virtualna kreativnost
"

V sredo, 17. 5. 2023, ob 11. uri se je v prostorih Lokomotive odvil zaključni interaktivni dogodek projekta Virtualna kreativnost, kjer smo se partnerji projekta srečali z udeleženci delavnic ter ostalimi z zainteresiranimi.

Na dogodku sta se predstavila projektna partnerja Karata film in Biro Kalan, prvi z vsebinami produktne fotografije in drugi z vsebinami virtualne resničnosti, ki so se razvile v okviru projekta.

Karata film je pripravila profesionalni studio z osvetlitvijo, kjer so se obiskovalci lahko fotografirali ali pa se preizkusili v fotografiranju drugih. Nekateri izmed udeležencev delavnic so tako že pokazali svoje znanje, ki so ga pridobili v okviru delavnic.

Drugi del interaktivnega dogodka pa je bil kotiček z virtualno resničnostjo, kjer je partner Biro Kalan obiskovalcem predstavil tehnologijo virtualne resničnosti ter kako delujejo VR očala. Obiskovalci so VR očala lahko preizkusili in se sprehodili v nastavljenem 3D okolju ter si ogledali izdelke, ki so jih ustvarili udeleženci delavnic virtualne resničnosti.

Udeleženci Programa praktičnih in virtualnih znanj so od svojih mentorjev prejeli tudi potrdila o udeležbi ter majhno praktično presenečenje.

Srečanje s pogostitvijo je potekalo v sproščenem vzdušju, udeleženci pa so poudarili pomembnost takšnih delavnic, kjer se lahko pod mentorstvom spoznajo z najnovejšo tehnologijo, ki jo potem uporabijo tudi v praksi.

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.