Občina Jezersko – Iskanje skupnih rešitev za izumiranje velikega jesena na Jezerskem

Iskanje skupnih rešitev za izumiranje velikega jesena na Jezerskem

Termin:
27. 10. 2022

Ura:
16.00

Prostor:
Dvorana Korotan, Jezersko (Zgornje Jezersko 57)

"
Organizator dogodka za Iskanje skupnih rešitev za propadanje dreves velikega jesena na Jezerskem je Občina Jezersko v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora d.o.o., Gozdarskim inštitutom Slovenije, Zavodom za gozdove Slovenije, območno enoto Kranj in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območno enoto Kranj.
"

V Občini Jezersko že nekaj časa opažajo, da izumiranje dreves velikega jesena v zadnjih letih drastično napreduje. Na Jezerskem so mejice med travniki sestavljene pretežno iz dreves velikega jesena in predstavljajo pomembno prepoznavnost zaščitene krajine Jezerskega.

 

Organizator dogodka za Iskanje skupnih rešitev za propadanje dreves velikega jesena na Jezerskem je Občina Jezersko v sodelovanju z Razvojno agencijo Sora d.o.o., Gozdarskim inštitutom Slovenije, Zavodom za gozdove Slovenije, območno enoto Kranj in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, območno enoto Kranj

 

Na srečanju nam bodo strokovnjaki iz Gozdarskega inštituta Slovenije predstavili razlog propadanja dreves velikega jesena, bolezen jesenov ožig, povzročitelja te bolezni, zgodovino in splošno stanje v Sloveniji in EU ter perspektivo velikega jesena in možne alternative sadnje drugih vrst dreves. S strani Zavoda za gozdove Slovenije, območne enote Kranj, bodo predstavili trenutno stanje na jesenovih mejicah na Jezerskem. S strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine, območne enote Kranj nam bodo predstavili pomen prepoznavnosti zaščitene krajine Jezerskega.

 

Vabilo in Program dogodka za Iskanje skupnih rešitev za propadanje dreves velikega jesena.

 

Vabljeni: Srečanje je namenjeno občanom Občine Jezersko, lastnikom zemljišč na Jezerskem in vsem, ki jih tematika zanima. 

 

Več informacij preko tel. št. 04 254 51 10 na Občini Jezersko.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.