Prvi kulinarični festival Okusi Škofjeloškega

26. novembra 2021
"
Kulinarični festival Okusi Škofjeloškega bo potekal od 7. do 30. januarja 2022!
"

V začetku novega leta bo na Škofjeloškem območju potekal prvi kulinarični festival Okusi Škofjeloškega, ki se bo izvedel v okviru istoimenskega projekta v sodelovanju med projektnimi partnerji: Razvojna agencija Sora, Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka, KGZS – Kmetijsko gozdarski zavod Kranj ter Društvo za razvoj podeželja Resje.

S povezovanjem dobaviteljev lokalnih živil in gostinskih ponudnikov, vključno s turističnimi kmetijami, se prenavlja obstoječa kulinarična ponudba, ki bo temeljila na uporabi lokalnih surovin in pripravi hišnih specialitet, postreženih na sodoben način. S tem se postavlja tudi nov kulinarični temelj dodatne turistične ponudbe na Škofjeloškem.

Kulinarični festival Okusi Škofjeloškega bo potekal od 7. do 30. januarja 2022. Pričel se bo z otvoritveno večerjo v petek, 7. januarja 2022 v Gostišču Tolc v Spodnji Sorici, ki je v letošnjem letu pridobila mednarodni trajnostni znak GreenKey. Takrat vas bodo na posebno kulinarično doživetje skupaj popeljali škofjeloški kuharski mojstri. Že ob prihodu vas bo čakal kulinarični pozdrav vseh na festivalu sodelujočih gostinskih ponudnikov ter posameznih lokalnih dobaviteljev. Za posebno 5-hodno kulinarično razvajanje bo letos s hladno predjedjo poskrbela Gostilna Starman. Sledila ji bo topla predjed iz Gostilne Danilo  ter juha izpod kuhalnice Gostilne Pr’ Pepet. Za glavno jed otvoritvene večerje bo poskrbel gostitelj Gostišče Tolc, piko na i pa bo s sladico postavila Turistična kmetija Jamnk. Število mest je omejeno, zato vabimo, da si čimprej rezervirate svojo mizo. Podrobnejše informacije bodo na voljo na spletnih straneh Razvojne agencije Sora.

Od sobote, 8. januarja,  dalje pa se bo kulinarični festival nadaljeval v vseh enajstih vključenih gostilnah in na turističnih kmetijah, ki vas bodo razvajale z unikatnimi meniji, ki jih navdihuje lokalna tradicija. Poleg že omenjenih sodelujočih boste dobrote lokalnih kuharskih mojstrov lahko okušali še v Gostilni Kašča, Gostilni Lipan, Gostilni Pri Boštjanu, Penzionu in gostišču Lajnar, Restavraciji Na Vasi ter Turistični kmetiji Pri Marku.

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna OOZ Škofja Loka.

 

 

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.