Rokodelska doživetja se vračajo v Škofjo Loko!

"
Rokodelska doživetja se vračajo v Škofjo Loko! Začutite Škofjo Loko pod prsti in si skupaj z lokalnimi rokodelci izdelajte unikatni izdelek iz naravnih materialov vsak dan od srede do nedelje.
"

Začutite Škofjo Loko pod prsti in si skupaj z lokalnimi rokodelci izdelajte unikatni izdelek iz naravnih materialov vsak dan od srede do nedelje. V najslikovitejšem mestu Slovenije smo ponosni na tisočletno rokodelsko tradicijo, ki je šla od nekdaj z roko v roki z inovacijami v tehnologiji. Obiščite nas v Rokodelskem centru DUO ali v delavnicah mojstrov Škofje Loke in okolice. Ob predhodni rezervaciji si lahko zagotovite ustvarjalen dan na eni od 3 vrst rokodelskih doživetij po enotnih cenah. Škofja roka odpira vrata Škofje Loke celo poletje.

Škofjeloški rokodelci vsak dan od srede do nedelje v juliju in avgustu  vabijo na rokodelska doživetja v mesto s tisočletno rokodelsko tradicijo!

Tradicija in sodobna ustvarjalnost z roko v roki         

Tradicija rokodelstva je na Škofjeloškem stara že več kot tisočletje. Danes vez med bogato rokodelsko preteklostjo in ustvarjalno sodobnostjo predstavlja Rokodelski center DUO Škofja Loka v starem mestnem jedru. S svojim delovanjem že deset let skrbi za ohranjanje tradicije rokodelstva, prenos mojstrskih znanj in veščin ter sodobno nadgradnjo ročnih umetnosti. V Rokodelskem centru DUO se povezujejo sodobni lokalni ustvarjalci, ki v razstavno-prodajnem prostoru predstavljajo svoje delo in izdelke obiskovalcem Škofje Loke.

Kraj navdiha izjemnih rokodelcev in velikih slovenskih umetnikov

Rokodelska doživetja smo na Razvojni agenciji Sora, v okviru katere deluje Rokodelski center DUO Škofja Loka, razvili v letu 2020 in ga v letošnjem letu nadaljujemo. Gre za inovativen turistično-doživljajski produkt, s katerim obiskovalcem Škofjeloškega ponujamo edinstvena in butična doživetja, ki sledijo trajnostnim načelom in vabijo k aktivni udeležbi obiskovalcev. Z njimi je obisk Škofje Loke res avtentičen in pristen.

V Škofji Loki in okolici ustvarjalne navdihe najdemo na vsakem koraku – tako v mestu, vaših jedrih kot v naravi in razgledih. Tudi rokodelci navdihe za svoje delo črpajo iz svoje okolice in jih želijo podeliti z obiskovalci. Tako odpirajo vrata svojih delavnic in vabijo na rokodelska doživetja atelje AMUSE, Katja Zrimšek (NiceArt), Kovačija Krmelj, Petra Plestenjak Podlogar, LILAStudio, Janez Jankovec in Petruška.

Na Škofjeloškem se poleti obeta bogat rokodelsko obarvan program. Razpored rokodelskih doživetij in vse informacije v povezavi z njimi si oglejte na povezavi https://www.centerduo.eu/rokodelska-dozivetja/.

Za obisk rokodelskega doživetja je potrebna prijava preko rezervacijskega sistema na spletni strani.

Škofja roka škofjeloških rokodelcev odpira vrata Škofje Loke in vabi v najslikovitejše srednjeveško mesto, kjer rokodelstvo živi vsak dan.

Lepo bodite in se morda vidimo na kakem doživetju!

Letak (.pdf)

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.