Dan domačih dobrot na zadnjo avgustovsko nedeljo v Parku Brdo pri Kranju

23. avgusta 2022
"
Vabimo vas, da zadnjo avgustovsko nedeljo med 10.00 in 16.00 uro preživite z nami v naravnem ambientu parka Brdo pri Kranju ob odkrivanju lokalnih okusov Gorenjske.
"

Na tretjem gorenjskem kulinaričnem dogodku Dnevu domačih dobrot, ki se bo odvijal v Parku Brdo pri Kranju se bo predstavljalo okoli 40 ponudnikov kakovostnih lokalnih pridelkov in izdelkov iz celotne Gorenjske. Svojo kakovost ponudniki dokazujejo z doseganjem visokih ocen na različnih senzoričnih ocenjevanjih in vključevanjem v lokalne blagovne znamke.

Pestro ponudbo prehranskih izdelkov, kot so sadni in zeliščni sirupi, marmelade, sadno vino in penine, suhi krhlji, različne mešanice kosmičev, mlečni in mesni izdelki, izdelki iz drobnice, med, različne moke, kaše, domači kruh in pekovski izdelki, štruklji, rezanci, različne omake, olja, bo dopolnjevala ponudba tudi ponudba naravne kozmetike.

Na številnih stojnicah boste lahko svoje brbončice razvajali z degustacijo različnih lokalnih izdelkov in se preizkusili tudi na številnih brezplačnih delavnicah, od priprave testa in nadeva za potico, izdelavi zeliščne soli, loških kruhkov, zgodbi o jablani in jabolkih. Za tiste, ki uživajo v ročnih spretnostih pa bo na voljo delavnica polstenja ogrlic in pletenja.

Ponudba lokalnih izdelkov bo obogatena še z Brdsko kulinariko na Račjem otoku, kjer bodo na voljo brdske kulinarične specialitete ter njihova »hišna« specialiteta slastni sladoled.

Vsem obiskovalcem je na voljo tudi brezplačni avtobusni prevoz iz Kranja, ki bo vozil in pobiral obiskovalce med 10.00 in 16.00 na naslednjih postajah z intervalom na približno 40 minut.

Izstop bo na postaji Predoslje, blizu vhoda v park Brdo.

Letak Dan domačih dobrot

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.