POZIV NEVLADNIM ORGANIZACIJAM za sodelovanje v odboru Zero Waste

19. maja 2021
"
Zero Waste Škofjeloško na poti do skupnosti brez odpadkov – k sodelovanju v odboru Zero Waste vabimo predstavnike društev in drugih nevladnih organizacij iz Škofje Loke in Železnikov, ki v svojem delovanju sledijo načelom skrbi za okolje.
"

Zavod Tri, vodilni partner regionalnega stičišča Grozd NVO Gorenjske, je 19. maja, objavil poziv za izbor dveh predstavnikov nevladnih organizacij iz Občine Škofja Loka in Občine Železniki, ki bosta v Zero Waste odboru sodelovala pri pripravi zaveze in udejanjanju konkretnih korakov na poti do skupnosti brez odpadkov. Stičišče k sodelovanju vabi društva in druge nevladne organizacije s področja varovanja narave, izobraževanja in turizma, organizatorje dogodkov in druge organizacije, ki s svojim delovanjem krepijo zavedanje o pomembnosti skrbi za okolje.

Več informacij o postopku izbora predstavnikov dobite na info@zavod-tri.org in na socialnih omrežjih Zavoda Tri.

 

Razvojna agencija Sora d.o.o., Občina Škofja Loka, Občina Železniki in Komunala Škofja Loka d.o.o. v sodelovanju z društvom Ekologi brez meja pričenjajo z načrtovanjem konkretnih korakov v smeri skupnosti brez odpadkov v okviru programa Zero Waste Slovenija in širše evropske mreže.

V postopku pridružitve posamezne občine Zero Waste zavezi je potrebo oblikovati Zero Waste odbor, kjer je predvideno, da sta člana Zero Waste odbora tudi

– en/a (1) predstavnik/ca nevladnih organizacij iz Občine Škofja Loka

– en/a (1) predstavnik/ca nevladnih organizacij iz Občine Železniki

Naloga odbora je, da sodeluje pri razvoju in implementaciji zaveze, oceni kritične korake, definira rešitve v primeru težav pri izvedbi ali rokih, podpira izvajanje zaveze ter poroča nacionalni Zero Waste organizaciji. Zero Waste odbor se mora sestati najmanj enkrat letno.

Poziv za sodelovanje je namenjen društvom in drugim nevladnim organizacijam s področja varovanja narave, izobraževanja, turizma, organizatorjem dogodkov in drugim organizacijam, ki prispevajo k skrbi za okolje in ozaveščanju o varovanju okolja.

Na regionalnem stičišču Grozd NVO Gorenjske tako vabimo vsa zainteresirana društva in njihove predstavnike/ce, da sodelujete v izboru predstavnikov pri oblikovanju zaveze in konkretnih korakov do skupnosti brez odpadkov.

Dokumentacija poziva je dostopna TUKAJ.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.