Spletna predstavitev projekta »Hrana svoje mesto najde«

Termin:
07. 12. 2021

Ura:
13.00

Prostor:
Zoom spletna platforma

"
Vabimo vas na spletno predstavitev projekta »Hrana svoje mesto najde«, ki bo v torek, 7. decembra 2021, ob 13. uri na spletni platformi Zoom.
"

Občina Škofja Loka in Ekologi brez meja vas vabijo na spletno predstavitev projekta »Hrana svoje mesto najde«, ki bo v torek, 7. decembra 2021, ob 13. uri na spletni platformi Zoom (trajanje 60 min).

Hrana svoje mesto najde je program Ekologov brez meja in Lidla Slovenija, namenjen preprečevanju nastajanja odpadne hrane na ravni lokalnih skupnosti. Za sodelovanje pri pilotnem projektu je bila izbrana Občina Škofja Loka, ki je prepoznala velik potencial in nujo pri ukrepanju in ozaveščanju o zavrženi hrani v svojem lokalnem okolju.

Hkrati pa projekt sovpada s prioritetnimi ukrepi Zero waste strategije, ki jo je občina predstavila  25. novembra in je trenutno v postopku sprejemanja – do 09. decembra je strategija dana v javno obravnavo. S tem občina Škofja Loka stopa na pot do družbe brez odpadkov.

S projektom želimo povezati ključne organizacije znotraj lokalne skupnosti, kjer nastajajo zavržki hrane. Zato vabimo vse javne zavode (javna uprava, šole, vrtci, domovi za starejše) ter gospodarske subjekte, ki v svoji ponudbi oz. dejavnosti rokujejo s hrano (restavracije, turistični ponudniki, trgovci) k spletnemu srečanju, kjer bomo predstavili več podrobnosti o projektu in vas seznanili s ključnimi aktivnostmi, pri katerih lahko aktivno sodelujete.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za potrditev udeležbe prek obrazca do ponedeljka, 6. decembra. Po prijavi boste prejeli podatke za dostop do Zoom srečanja.

VABILO na spletno predstavitev projekta (.pdf)

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.