Dan slovenskih dobrot

Termin:
29. 05. 2022

Ura:
10.00 – 16.00 (v slabem vremenu odpade)

Prostor:
Park Brdo pri Kranju (prost vstop)

"
Na Dnevu slovenskih dobrot se bo predstavljalo več kot 40 lokalnih ponudnikov iz cele Slovenije.
"

Na Dnevu slovenskih dobrot se bo predstavljalo več kot 40 lokalnih ponudnikov iz cele Slovenije, ki svoje visoko kvalitetne prehranske izdelke tržijo v okviru lokalnih blagovnih znamk. Prehranski izdelki vključeni v lokalne blagovne znamke odražajo tradicijo območja, iz katerega prihajajo ter visoko kakovost, ki se odraža tudi skozi kratke dobavne verige. Na tržnici se bodo s svojo ponudbo prehranskih izdelkov predstavljali lokalni ponudniki blagovnih znamk: Babica in dedek, Blejski lokalni izbor, Bohinjsko, Dobrote Blagajeve Dežele,  Dobrote Dolenjske, Idrija izbrano, Jeruzalem Slovenija, Naše najboljše, Od Jakoba do Jakoba, Okusi Rogle, Okusiti Laško, Savinjska čez Alpe in doline, Sožitje – Kozjanski park, Sevnica Premium, Srce Slovenije, Zakladi Črni Graben, Zeleno zlato bogastvo narave, Wca z Bca, 100 % Lokalno.

Potekale bodo tudi številne delavnice za otroke in odrasle. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v peki prleške gibanice in ajdovega krapca, izdelavi sira trniča ter skutnega namaza iz zelišč in zelenjadnic, potekala bo tudi delavnica mletja žit na žrmlje ter pletenje izdelkov iz slame.

Obisk parka Brdo bo obogaten s postankom na Račjem otoku, kjer bo lokalna ponudba dopolnjena z brdsko kulinariko.

Vabimo vas, da nedeljo 29. maja, preživite z nami, v parku Brda pri Kranju, v naravi, ob odkrivanju lokalnih jedi in okusov posameznih območij Slovenije.

Vabilo

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.