Strokovna ekskurzija v Pomurje

23. avgusta 2022
"
Obiskali smo Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, turistično kmetijo Hari v Spodnji Ščavnici in Kmetijo okusov Jančar iz Črešnjevcev.
"

V ponedeljek, 22. 8 . 2022, smo za ponudnike in akterje s področja razvoja podeželja na Škofjeloškem organizirali strokovno ekskurzijo v Pomurje.

Skupaj smo obiskali jubilejni 60. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni, kjer smo si ogledali številne sejemske razstavljalce. LAS loškega pogorja se je s predstavitvijo projekta Lesni feniks, ki je bil izbran med 8 finalistov nacionalnega natečaja Rural Inspiration Awards, udeležila še okrogle mize na temo pomena evropskih sredstev za upravičence pri razvoju projektih idej.

V Spodnji Ščavnici smo obiskali turistično kmetijo Hari, kjer smo lahko občudovali razglede na okoliške hribe in vinograde ter se okrepčali s kosilom. Za konec je sledil  še obisk Kmetije okusov Jančar v Črešnjevcih, kjer nam je mlada prevzemnica kmetije predstavila svoje raznoliko delo ter pripravila manjšo degustacijo njihovih izdelkov.

Foto: Špela Stanonik in Mreža za podeželje

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.