Napovedujemo kulinarični festival Okusi Škofjeloškega

Termin:
08. 01. 2022 - 30. 01. 2022

"
Kulinarični festival Okusi Škofjeloškega bo potekal od 8. do 30. januarja 2022!
"

V kolikor bodo zdravstvene razmere v državi dopuščale, bomo od sobote, 8. 1. , do nedelje, 30. 1. 2022, v okviru projekta Okusi Škofjeloškega organizirali kulinarični festival, ki bo temeljil na kulinarični tradiciji območja, nadgradnji obstoječe kulinarične ponudbe in vključevanju lokalnih surovin in živil v jedilnike oz. menije, ki so jih gostinci in turistične kmetije že oblikovali za potrebe omenjenega festivala.

Z obogateno kulinarično ponudbo bo na festivalu sodelovalo 11 gostinskih ponudnikov in turističnih kmetij s Škofjeloškega.

Z namenom promocije nove kulinarično – turistične ponudbe pripravljamo promocijsko brošuro, kjer bomo predstavili vse na festivalu sodelujoče kulinarične ponudnike, njihove hišne specialitete ter dobavitelje. Ponudniki bodo predstavljeni tudi na spletni strani Razvojne agencije Sora, kjer bodo dostopni tudi recepti hišnih jedi ter meniji, ki jih bodo v času festivala ponujali po enotni ceni 25 EUR. Na spletni strani boste lahko opravili tudi rezervacijo pri izbranem gostinskem ponudniku. V pomoč gostinskim ponudnikom pri naročanju surovin in živil s Škofjeloškega bomo objavili še seznam vseh lokalnih ponudnikov, ki so pripravljeni svoje pridelke in izdelke ponuditi tudi gostincem.

V torek, 7. 12. 2021 v sklopu strokovne ekskurzije sekcije gostincev pri OOZ Škofja Loka vabimo tudi na delavnico za gostinske ponudnike in turistične kmetije na temo inovativnega načina postrežbe in ureditve ambienta. Udeležbo na delavnici lahko napoveste na mail: kristina.miklavcic@ra-sora.si.

Tekoče aktivnosti na projektu lahko spremljate na spletnih straneh Razvojne agencije Sora in sodelujočih partnerjev – Območne obrtno podjetniške zbornice Škofja Loka, KGZS, Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj in Društva za razvoj podeželja Resje.

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

 

 

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.