Izvedena ALPTREES 2. Gorenjska regijska delavnica o upravljanju tujerodnih drevesnih vrst

14. maja 2021
"
Na regijski delavnici so se predstavile dobre prakse upravljanja s tujerodnimi drevesnimi vrstami v gozdovih in urbanem okolju. Z nami so podelili svoje izkušnje iz Ministrstva za okolje in prostor, Mestne občine Kranj, Mestne občine Maribor, Triglavskega narodnega parka, strokovnjaki iz Gozdarskega inštituta Sloveniji, Zavoda za gozdove Slovenije in Zavoda RS za varstvo narave ter lastniki gozdov.
"

Včeraj, 13. 05. 2021, ob 09:15 uri, je Razvojna agencija Sora d. o. o. v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za varstvo narave in Gozdarskim inštitutom Slovenije,  izvedla preko spleta ALPTREES 2. Gorenjsko regijsko delavnico o tujerodnih drevesnih vrstah.

Na regijski delavnici so se predstavili dosedanji rezultati projekta ALPTREES, tako na mednarodnem nivoju kot tudi v Sloveniji in na Gorenjskem, na pilotnih območjih občin Mestne občine Kranj, Škofje Loke, Naklo in Preddvora. S strani Mestne občine Kranj so nam predstavili dobre prakse upravljanja s tujerodnimi drevesnimi vrstami na javnih površinah; v delavniškem delu so se jim pridružili tudi strokovnjaki iz Mestne občine Maribor in podelili njihove izkušnje. Izvedeli smo tudi o dobrih praksah upravljanja s tujerodnimi drevesnimi vrstami v gozdovih s strani Ministrstva za okolje in prostor, Zavoda RS za varstvo narave, Gozdarskega inštituta Slovenije, Triglavskega narodnega parka in Zavoda za Gozdove Slovenije, Srednje šole za lesarstvo, Šolski center Škofja Loka ter lastnikov gozdov.

Skupaj z udeleženci 2. Gorenjske regijske delavnice smo oblikovali tudi zaključke delavnice:

 

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.