Vodni viri Škofjeloškega

25. novembra 2021
"
Življenje na Škofjeloškem je bilo od nekdaj tesno povezano z vodo, zato bomo izredno veseli vašega prispevka – osebnih pričevanj, zgodovinskih dogodkov, pripovedk, legend ...
"

Osnovni namen projekta Vodni viri Škofjeloškega je prispevati k ozaveščanju o pomenu ohranjanja in varovanja vodnih virov ter z zbiranjem podatkov in zgodb o vodnih virih ohraniti snovno in nesnovno dediščino območja.

V poletnih in jesenskih mesecih potekalo terensko delo in izbor vodnih virov, na keterih bodo izvedene preproste analize kakovosti vode. V izbor so bili vključeni reke in potoki, med drugimi Račeva, Sovra, Kopačnica, Hotoveljščica, Sopotnica, Davča in Zadnja Smoleva. Nekaj utrinkov čudovitega vodnega okolja najdete tudi v spodnji galeriji slik.

Življenje na Škofjeloškem je bilo od nekdaj tesno povezano z vodo, zato bomo izredno veseli vašega prispevka – osebnih pričevanj, zgodovinskih dogodkov, pripovedk, legend. Povezani so lahko z izviri oz. viri pitne vode, gospodarsko rabo (mlini, žage, male hidroelektrarne), poplavami oz. hudourniškim značajem potokov in rek … Več kot dobrodošlo je tudi slikovno gradivo.

Kontaktirate nas lahko na telefonsko številko (04 50 60 223) ali prek elektronske pošte (eva.ulcnik@ra-sora.si).

Za sodelovanje se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo!

 

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

 

 

 

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.