Vodni viri Škofjeloškega – Otvoritev male čistilne naprave v Žireh

Termin:
21. 04. 2022

Ura:
14:00

Prostor:
Kopališče Pustotnik, Žiri

"
Vabljeni na otvoritev male čistilne naprave na kopališču Pustotnik v Žireh, ki bo potekala v četrtek 21. 4. 2022 ob 14:00.
"

V okviru projekta Vodni viri Škofjeloškega, katerega glavni namen je prispevati k ozaveščanju o pomenu ohranjanja in varovanja vodnih virov, je bila na kopališču Pustotnik v Žireh zgrajena mala čistilna naprava. Gre za biološko čistilno napravo Oxyfix, ki je načrtovana za čiščenje odplak iz objektov, ki niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje.

Čistilna naprava je bila nameščena novembra 2021, do marca 2022 pa so se gradili priključki. Čistilna naprava se nahaja ob maneži, na spodnjem delu travnika ob objektu Konjeniškega kluba Žiri. Namenjena je čiščenju odplak iz Konjeniškega kluba, sezonskega turističnega objekta »Plaža bar«, ter čiščenju odpadnih voda iz sprejemne postaje za avtodome. Na tak način je zagotovljeno, da bo območje kopališča Pustotnik, ki nudi izjemne priložnosti za kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa, tudi trajnostno in odgovorno do okolja.

 

Otvoritev čistilne naprave bo potekala v četrtek, 21. aprila 2022 ob 14:00 na lokaciji kopališča.

Vljudno vabljeni!

 

 

Vabilo

 

 

 

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

 

 

 

 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.