Kako pa ti prihajaš na delo?

11. januarja 2023
"
Raziskujemo potovalne navade zaposlenih na območju industrijske cone Trata.
"

Projekt Trata, industrijska cona za 21. stoletje (Trata 2.1), katerega glavni namen je povečati število prihodov na delo v IC Trata na trajnostni način in s tem prispevati k ublažitvi podnebnih sprememb, je v polnem teku. S prihodom peš, s kolesom, z avtobusom, vlakom ali v sopotništvu namreč skrbimo za zdravje nas in planeta, saj prihranimo emisije, ki bi bile s prihodom z osebnim vozilom sproščene v zrak in krepimo telesno odpornost , če vsaj del poti opravimo na aktiven način.

V prvem obdobju projekta zato spoznavamo, na kakšen način potujejo in kako dolgo pot opravijo zaposleni za prihod na delo v IC Trata in kako opravljajo službene poti, saj lahko le z razumevanjem trenutnega stanja, potovalnih vzorcev in razlogov zanje navade spreminjamo na bolje. S tem namenom je partner projekta IPoP (Inštitut za politike prostora) začel izvajati obširno anketo o potovalnih navadah zaposlenih, najprej pri treh podjetjih, ki so partnerji v projektu (Knauf Insulation d.o.o., SIBO G. d.o.o, LTH Castings d.o.o.), kmalu pa so anketo razširili na ostala večja podjetja v IC Trata, saj bomo tako dobili širšo sliko za celostno reševanje izzivov mobilnosti na tem območju.

Do sedaj je bilo izpolnjenih že skoraj 500 anket, vsako mnenje pa doda dodaten košček v mozaik razumevanja.

Če delaš na območju IC Trata, te vabimo k izpolnitvi kratkega vprašalnika (traja cca 5 min), do katerega lahko dostopaš preko spletnega naslova https://www.1ka.si/ICtrata ali pa preko skenirane QR kode. Anketa bo aktivna do 20. 1. 2023.

FOTO: arhiv IPoP

Zapisala: Katarina Sladoljev

Vodilni partner projekta: Občina Škofja Loka

Partnerji projekta: Razvojna agencija SORA, IPoP, CIPRA Slovenija, CIPRA International, Knauf Insulation d.o.o., LTH Castings d.o.o., SIBO G. d.o.o

»Sodelujemo skupaj za zeleno in vključujočo Evropo«

Projekt Trata 2.1 sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini cca 1.1 mio eur.

Namen projekta je povečati uporabo trajnostnih oblik mobilnosti v industrijski coni Trata in s tem prispevati k ublažitvi podnebnih sprememb.

www.norwaygrants.si 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.