Pouhn cekar, trgovina brez plastične embalaže

18. avgusta 2021
"
V jeseni pa boste imeli možnost, da obiščete trgovino Pouhn cekar na Kapucinskem trgu v Škofji Loki.
"

Vsi zelo radi veliko razmišljamo o preteklosti, naših spominih. Pa tudi o prihodnosti, kako bo lepo, ko bomo nekam šli, končali to, dosegli drugo. Pozabljamo, da smo danes, točno zdaj tukaj. Kaj pa lahko naredim zdaj, da se bom dobro počutil in bolje deloval?

Prihajam s hribov na koncu Poljanske doline. Krasno a ne? Tukaj je (še) zeleno, večinoma brez odpadkov na tleh, vendar se pojavljajo. Lahko grem mimo in se jezim. Lahko jih poberem, se jezim in grem naprej. Vsaka izbira je stvar posameznika, vendar meni ni dalo miru. Lahko naredim nekaj, da bo manj odpadkov. Hm, kaj pa trgovina brez plastične embalaže, ki že obstaja v večjih mestih Slovenije? Starejši že poznajo ta način nakupovanja, torej je novo le za mlajšo populacijo.

 

Kaj je mene gnalo, da sem se odločila odpreti trgovino na refil?

Odgovor je zelo pisan, veliko stvari je vplivalo. Življenjski stil, vožnja v službo, družina, okolje, čas, zdravje, ideje, kaj vse bo trgovina predstavljala. Zmanjševanje odpadkov in uporaba doma narejenih detergentov je že dlje časa moja popotnica. Nisem človek, ki bi živel čisto brez odpadkov, niti ne želim predstavljati tega, kot popolnost. To je del mene, trudim se v to smer.

Bolj želim, da se ljudje vprašajo, če obstaja možnost, da zmanjšajo odpadke v svojem vsakdanu. Kje začeti? Vsak bo to vedel zase najbolje, pri hrani, čistilih, osebni higieni, oblačilih..?

V jeseni pa boste imeli možnost, da obiščete trgovino Pouhn cekar na Kapucinskem trgu v Škofji Loki. Tam bo na voljo hrana, izdelki za osebno higieno, čistila, detergenti in pripomočki za uporabo v gospodinjstvu. Kako bo izgledal tak nakup, bomo vnaprej prikazali, da se boste nekateri spomnili in drugi na novo osvojili ta način kupovanja.

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.