Sistem izposoje koles eKOLOka

09. junija 2022
"
Vabljeni vsi, da preizkusite nova kolesa eKOLOka, skupaj poskrbimo za zdravo telo in čist zrak v svojem lokalnem okolju in širše!    
"

V okviru Gorenjska.bike je tudi v Škofji Loki zaživel sistem izposoje koles, poimenovan eKOLOka. Za vse, ki se želite lažje in hitreje premikati po mestu je na voljo 40 koles, od tega 16 električnih. S kolesom eKOLOka se lahko vozimo po skoraj vsej Gorenjski, tako si lahko kolesa z istim uporabniškim računom izposodimo tudi v Radovljici, v Tržiču, v Naklem, na Jesenicah in v Kranju. Izposoja in vračilo koles je v Škofji Loki trenutno možna na sedmih postajah s skupno 85 ključavnicami.

Na postaji se prijavimo in izposodimo kolesa z uporabniškim imenom in geslom ali pa alternativno z uporabniško kartico in PIN številko. Oboje uporabnik prejme pri registraciji v TIC-u na Cankarjevem trgu. V primeru uporabe mobilne aplikacije mobiln.si, uporabniku ni potrebno uporabljati zaslona na postaji, ampak se v aplikacijo prijavi z uporabniškim imenom in geslom.

Kolo vrnemo na eno od sedmih postaj v Škofji Loki ali na katerokoli postajo v sklopu Gorenjska.bike. Vsak uporabnik ima na voljo 840 minut na teden.

Zainteresirani si lahko zagotovijo mesečni (10/20 €) ali letni paket (25/50 €) uporabe za navadno ali električno kolo. Prvo leto ponujamo promocijski popust v višini 50 %, tako da mesečni paket za navadno kolo znaša 5 €, za električno 10 €, letni paket za navadno kolo 12,5 €, za električnega pa 25 €. Nakup paketov je možen v Turistično-informacijski pisarni na Cankarjevem trgu, preko internetne strani Gorenjska.bike in spletne aplikacije mobiln.si.

Naj poudarimo, da je Gorenjska.bike še vedno edini medobčinski sistem izposoje koles v Sloveniji, kamor se je letos prav v sklopu projekta sodelovanja Kolesarska veriga na podeželju v sistem vključila še Škofja Loka z območja LAS loškega pogorja.

O uporabi sistem eKOLOka več na spletni strani Občine Škofja Loka. Več o projektu Kolesarska veriga na podeželju pa si lahko preberete tukaj.

 

Projekt Kolesarska veriga na podeželju sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. 

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.