Predstavitev projekta ECOLE in študije odvečne toplote v industrijskih conah za predstavnike občin Škofjeloškega

V sredo, 28. 2. 2024 je v Škofji Loki potekala uvodna predstavitev projekta ECOLE in pilotne študije odvečne toplote v industrijskih conah Škofjeloškega, ki so se je udeležili predstavniki občin Škofja Loka, Železniki, Gorenja vas – Poljane in Žiri.

Katarina Sladoljev, vodja projektov z Razvojne agencije Sora je predstavila glavne projektne aktivnosti in njegove ključne rezultate. Osrednji namen projekta je pospešiti prehod na bolj krožno gospodarstvo in učinkovitejšo rabo virov industrijskih conah/parkih alpskih regij.

V sklopu projekta, skupaj z Inštitutom za energetsko svetovanja, Enekom, d. o. o. in Lokalno energetsko agencijo Gorenjske (LEAG), izvajamo študijo odvečne toplote v industrijskih conah Škofjeloškega, s katero želimo določiti potencial odvečne toplote in podati predloge potencialne uporabe le-te, bodisi znotraj istega podjetja, bodisi v sinergiji z drugimi podjetji, ki so locirana v isti industrijski coni. Prav tako bomo preverili, kakšen potencial ima odvečna toplota pri privabljanju novih podjetij v obstoječe industrijske cone ter, kakšna je možnost uporabe odvečne toplote za sisteme daljinskega ogrevanja.

Bogomil Kandus, direktor Inštituta za energetsko svetovanje in Anton Marc, energetski menedžer Lokalne energetske agencije Gorenjske sta predstavila glavne značilnosti štirih industrijskih con (v nadaljevanju IC) na Škofjeloškem: IC Trata v občini Škofja Loka, IC Todraž v občini Gorenja vas – Poljane, IC Alples v občini Železniki in IC Žiri v občini Žiri. Predstavljeni so bili izzivi in dobre prakse uporabe odvečne toplote v slovenskih podjetjih.Več o projektu si lahko preberete na spletni strani projekta

https://www.alpine-space.eu/project/ecole/

in projektu sledite na družbenem omrežju LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/projectecole/

Projekt ECOLE je sofinanciran s strani EU v okviru programa Interreg Območje Alp v višini 1.943.400,00 eur (75% celotne vrednosti projekta 2.591.200,00 eur).

"
Projekt ECOLE pospešuje prehod industrijskih parkov na krožno in z viri gospodarno industrijo v alpskem prostoru.
"

Projektni partnerji:

 

 

AVTOR: Katarina Sladoljev

FOTO: Katarina Sladoljev

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.