Zero Waste letno srečanje – predstavitev aktivnosti ZW občin na Škofjeloškem

02. junija 2022
"
»Na ZW letnem srečanju v Kranju smo predstavili aktivnosti Zero Waste občin na Škofjeloškem«    
"

V preteklem tednu, 25. maja 2022 v Kranju, smo s strani Razvojne agencije Sora predstavili aktivnosti Zero Waste občin na Škofjeloškem, Občine Škofja Loka in Občine Železniki. Velik interes za vključitev k Zero Waste zavezi je izražen tudi s strani Občine Žiri in Občine Gorenja vas – Poljane.

V mrežo Zero Waste občin Slovenije je vključenih že kar 10 občin iz Gorenjske, tako da Gorenjska postaja vodilna izmed regij Slovenije na tem področju. Na letnem srečanju je prišlo tudi do skupne pobude, da se povabi še vse ostale Občine Gorenjske k Zero Waste zavezi.

ZW letno srečanje so organizirali s stran društva Ekologi brez meja, ki v Sloveniji vodijo področje Zero Waste. Na letnem ZW srečanju je bil Občini Bled in Občini Gorje podeljen mednarodni Zero Waste certifikat; podeljeni so bili tudi certifikati ZW ambasadorjem. Sledili sta dve okrogli mizi, kjer so predstavniki komunalnih podjetij, občin in zavodov predstavili svoje začetke dela na področju poti do manj odpadkov in ponovne uporabe ter kje se v današnjem času že vidijo premiki na bolje.

Po izvedenem letnem ZW srečanju se je izvedel tudi Festival ponovne uporabe, kjer so se predstavile dobre prakse v Sloveniji: Zavod Knof, Fundacija Vincenca Drakslerja, podjetje ZEOS, DEPO Vrhnika in drugi.

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.