Ogled Zero Waste dobre prakse: JP Komunala Vrhnika in centra & trgovine Depo, centra ponovne uporabe

11. junija 2021
"
Ogled Zero Waste dobre prakse v Sloveniji: JP Komunala Vrhnika, centra ponovne uporabe in trgovine Depo in Vrtca Vrhnika  
"

Skupaj s predstavniki Občin Škofja Loka in Železniki, Komunale Škofja Loka, Razvojne agencije Sora in Ekologov brez meja smo si v sredo, 9. 6. 2021, ogledali Zero Waste dobre prakse Javnega podjetja Komunale Vrhnika, centra ponovne uporabe in trgovine Depo in enoto Vrtca Vrhnika.

Ob toplem sprejemu predstavnikov Javnega podjetja Komunale Vrhnika smo več izvedeli o delovanju centra ponovne uporabe Depo, ki razvijajo svojo osnovno dejavnost zbiranja in predelave še uporabnih predmetov  naprej v trgovinsko in šiviljsko dejavnost ter razvoj dejavnosti servisiranja koles. Izvajajo kreativno predelavo odvečnih materialov iz avtomobilskega programa, kjer nastajajo lične in uporabne torbe, nahrbtniki in vrečke iz zračnih blazin in varnostnih pasov.

S strani Vrtcev Vrhnika pa so nam predstavili razvoj in uporabo pralnih plenic za najmlajše, ki jim pomeni znižanje odpadkov (plenic za enkratno uporabo) za več kot polovico.

V bližini centra Vrhnike pa smo si ogledali trgovino centra Depo, Staro za noro in delovanje pralnice vrtca za vse enote Vrtca Vrhnika.

V trgovini centra Depo imajo tudi polnilno postajo (aparat) / refil station  za ekološka čistila.

Iz ogleda smo odšli s skupnim dogovorom, da bomo v septembru 2021 ponovno v kontaktu za načrtovanje skupne akcije na Škofjeloškem območju.

 

Fotografije, vir: Ekologi brez meja, Razvojna agencija Sora

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.