ALPTREES konferenca in 18. mednarodni sestanek partnerjev, 2. 5. – 5. 5. 2022, Trento, Italija

19. maja 2022
"
Partnerji projekta ALPTREES smo se srečali na mednarodni ALPTREES konferenci in 18. sestanku partnerjev, od 2. 5. do 5. 5. 2022, v San Michele all'Adige v Italiji.      
"

Partnerji projekta ALPTREES smo se srečali na ALPTREES konferenci in 18. mednarodnem sestanku partnerjev, od 2. 5. do 5. 5. 2022, v San Michele all’Adige v Italiji.

Prvi dan, 2. 5. 2022 popoldne, smo se partnerji projekta srečali na ogledu razstave, povezane z gozdom in naravnimi nesrečami ter vetrolomom v lokalnem okolju v letu 2018. Ogledali smo si tudi historično vinsko klet v San Michele all’Adige.

Na mednarodni ALPTREES konferenci dne, 3. 5. 2022, so bili predstavljeni številni rezultati projekta ALPTREES; izvedla se je tudi strokovna razprava o upravljanju tujerodnih drevesnih vrst v gozdnem in urbanem prostoru, tudi o tem, ali tujerodne drevesne vrste predstavljajo nevarnost za naravni ekosistem ali ne, ter ali jih lahko vidimo tudi kot alternativo v boju s klimatskimi spremembami.

Tretji dan, 4. 5. 2022, smo si partnerji projekta na ekskurziji ogledali nasad tujerodne drevesne vrste Pavlonije, muzej na prostem Arte Sella, in znanstveni muzej v Trentu.

Na 18. mednarodnem partnerskem sestanku dne, 5. 5. 2022, smo se partnerji projekta dogovorili o sodelovanju do zaključka projekta v juniju 2022 ter se izrekli za nadaljnjo sodelovanje tudi po zaključku projekta.

 

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.