Posvet Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem

03. junija 2021
"
Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem je tako z vidika trajnostne mobilnosti kot z vidika turizma ena od prioritet občin.
"

Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem je tako z vidika trajnostne mobilnosti kot z vidika turizma ena od prioritet občin. Že v letu 2018 je bil sklenjen dogovor o sodelovanju na področju oblikovanja Loških kolesarskih poti, pri katerem poleg občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri sodelujeta tudi občini Kranj in Medvode.

Aktivnosti na tem področju so se od takrat nekoliko upočasnile, zato je na pobudo Razvojne agencije Sora v četrtek, 5. 6. 2021 potekal posvet z naslovom Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem. Posveta so se udeležili predstavniki občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri, predstavniki Ministrstva za Infrastrukturo ter predstavniki Razvojne agencije Sora. Na posvetu je bilo predstavljeno trenutno stanje projekta, predstavniki MZI pa so predstavili primere dobre prakse, odgovorili na konkretna vprašanja predstavnikov občin ter pomagali definirat ključne nadaljnje korake na poti do čim prejšnje izgradnje kolesarskega omrežja.

Povezovanje občin na smiselno zaokroženih območjih pri izvajanju tovrstnih projektov predstavlja veliko prednost, zato bodo tudi pri tem projektu občine nadaljevale skupno delo. Aktivnejšo vlogo koordinatorja in povezovalca bo prevzela tudi Razvojna agencija Sora. Kasneje je sledil še terenski ogled zadnjih investicij v kolesarsko omrežje v občini Škofja Loka.

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.