Okrogla miza Lokalna hrana v javnih zavodih na Škofjeloškem

Termin:
18. 10. 2023

Ura:
14. uri

Prostor:
Dvorec Visoko

Razvojna agencija Sora s partnerji vas v sklopu projekta Jem lokalno, jem boljše vabi v

sredo, 18. oktobra 2023, ob 14. uri

v Dvorec Visoko

na okroglo mizo

Lokalna hrana v javnih zavodih na Škofjeloškem.

Na dogodku bodo o pomenu lokalne hrane spregovorili:

 

Chef Uroš Štefelin bo predstavil dosedanje sodelovanje z javnimi zavodi in pripravil nekaj jedi, primernih za umestitev na jedilnike vrtcev, šol in doma starostnikov. Predstavljalo se bo tudi nekaj ponudnikov s svojo ponudbo, ki je aktualna za javne zavode. Možna bo degustacija.

Dogodek bo priložnost za izmenjavo mnenj, seznanitev s primeri že uveljavljenih dobrih praks, ponudniki lokalne hrane ter vzpostavitev novih sodelovanj. Partnerji v projektu si že dlje časa močno prizadevamo, da bi bilo čim več obrokov  v javnih zavodih pripravljenih iz povsem lokalnih sestavin. Z našimi vsestranskimi prizadevanji za vzpostavitev novih pristopov v kratkih prehransko oskrbovalnih verigah želimo osveščati tudi splošno javnost, zato na dogodek vabimo vse, ki vas zanima, kdo so kakovostni lokalni ponudniki, kakšno hrano pridelujejo, koliko in katere jedi je moč ponuditi na jedilnikih javnih zavodov. Le skupaj nam lahko uspe spisati izjemno zgodbo o pomenu uživanja lokalne hrane, ki je ne le  kakovostna in zagotavlja ohranjanje kulinarične tradicije območja, ampak posredno vpliva tudi na obdelanost, poseljenost podeželja in prizadevanja za večjo samooskrbo na Škofjeloškem.

 

VABLJENI!

 

Prijave zaželene: jerneja.lotric@ra-sora.si, tel. 040 769 524.

 

VABILO

 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d.o.o.

 

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.