Partnersko srečanje projekta CCI4TOURISM v Škofji Loki

15. oktobra 2021
"
Razvojna agencija Sora je gostila projektno partnerstvo projekta CCI4TOURISM, ki je v Škofji Loki preživelo dva izjemno produktivna in kreativna dneva.
"

Projekt CCI4TOURISM je v polnem teku. Zaradi splošne epidemiološke situacije je projektno partnerstvo vsebine razvijalo preko spletnih stikov, končno pa je splošna situacija omogočala srečanje partnerstva v živo.

Razvojna agencija Sora je v Škofji Loki gostila partnerstvo med 13. in 14. oktobrom 2021. Odvila sta se dva izjemno produktivna in plodna dneva, saj smo imeli priložnost drugačne dinamike in komunikacije med partnerji.

Prisotne je pozdravil župan Občine Škofja Loka, Tine Radinja, ki je poudaril pomen kulturnih in kreativnih industrij za razvoj občine in širšega Škofjeloškega ter seveda razvoja trajnostnega turizma, ki upošteva potrebe lokalne skupnosti in se z njo tesno povezuje.

Poskrbeli smo tudi za ustvarjalni del partnerskega srečanja – predstavili smo dva kreativna centra, ki delujeta v okviru RAS in izvedli dve kreativni delavnici. V Rokodelskem centru DUO Škofja Loka je Partnerje pozdravila Petra Plestenjak Podlogar, mojstrica rezbarjenja in vodila delavnici peke malih kruhkov. Sodobni tekstilni center Kretivnice pa je predstavila Anja Musek, mojstrica polstenja in oblikovalka ter vodila delavnici mokrega polstenja.

Partnersko srečanje se je tako zaključilo v duhu projektnih vsebin – kreativno, povezovalno in inovativno.

 

 

Projekt delno financira Evropska unija v okviru programa INTERREG ADRION (Jadransko-jonski program) 2014–2020

Več o projektu: https://cci4tourism.adrioninterreg.eu/

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.