Odprtje Izložb domišljije 2022

"
Škofja Loka je prežeta z umetnostjo in ustvarjalnostjo - na trajnosten način
"

IZLOŽBE DOMIŠLJIJE, prodajne razstave umetnikov in rokodelcev se odpirajo 1. decembra 2022 v starem mestnem jedru Škofje Loke

Izložbe domišljije povezujejo lokalne posameznike in organizacije s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci. S svojo vrhunsko produkcijo oživaljajo staro mesto jedro in spodbujajo javnost k trajnostnemu delovanju v lokalnem okolju.

Sodelujoči želijo spodbuditi ozaveščene nakupe, v katerih darila in drobne pozornosti prihajajo iz lokalnega okolja in so narejeni z veliko pozornostjo ustvarjalk in ustvarjalcev. Izložbe domišljije ponujajo celostno izkušnjo prazničnega obdarovanja in odgovornega potrošništva, občutno drugačno od hitre mode in prenatrpanih trgovskih centrov. Z obiskom Izložb domišljije se podate v preplet in odkrivanje škofjeloških srednjeveških ulic in trgov, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnih daril za naše najbližje.

Zgodba Izložb domišljije poteka že deveto leto zapored. Letos lahko poiščete kar štirinajst točk po mestnem jedru, ki jih prepoznate po igrivih silhuetah na fasadah in v izložbenih oknih. Te so delo akademskega kiparja Mateja Bizovičarja in bodo krasile prostore sodelujočih: Rokodelski center DUO Škofja Loka, Loški muzej Škofja Loka z Galerijo Ivana Groharja, Sokolski dom Škofja Loka, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Knjižnico Ivana Tavčarja, Atelje Amuse, trgovino Paleta, Galerijo in trgovino Čipke Mojca, trgovino Rozamunda, restavracijo Jesharna ter gostilno in galerijo Pr’ Pepet. Zelo smo veseli, da se zemljevid Izložb domišljije širi, in sicer boste na njem našli tudi delavnico Ane Bučar, delavnico Matjaža Reška (J.I.M. klobuki) in v trgovino in delavnico Linen Friday.

Projekt CCI4Tourism je podprl odprtje Izložb domišljije in kulturno obogatitev dogodka!

Več o Izložbah domišljije 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.