Zero Waste Strategija občin Škofja Loka in Železniki dana v javno obravnavo

Termin:
25. 11. 2021 - 09. 12. 2021

"
Zero Waste Strategija občin Škofja Loka in Železniki je dana v javno obravnavo - do 9. decembra 2021 lahko občani in občanke občin Škofja Loka in Železniki podate svoje mnenje in predloge k Strategiji. Toplo Vabljeni!
"

Veliko prednost uvajanja koncepta zero waste in njeno pomembno prispevanje k trajnostnemu razvoju lokalnega okolja sta prepoznali tudi občini Škofja Loka in Železniki ter se na pobudo Razvojne agencije Sora odločili za vstop v mrežo zero waste občin. Ekologi brez meja vodijo enoten postopek pridružitve in so oblikovali Zero waste strategijo. V procesu so sodelovali tudi predstavniki Komunale Škofja Loka, ena izmed glavnih nosilk zero waste ukrepov, ter drugi predstavniki različnih lokalnih organizacij, društev in javnih zavodov.

Za uspešno izvajanje strategije sta ključna sodelovanje in podpora občanov in občank občine Škofja Loka in občine Železniki ter ostalih številnih deležnikov. Zato je pomembno, da so v snovanje in izvajanje Zero waste strategije vključeni prav vsi deležniki lokalne skupnosti.

Do Strategije lahko dostopate preko e-povezave: Zero Waste Strategija_Škofjeloško_verzija 3_21.10_ (.pdf) ali preko internetnih strani občin Škofja Loka in Železniki. Občani in občanke občin Škofja Loka in Železniki do 9. decembra 2021 lahko podate svoje mnenje in predloge k Strategiji na e-naslov: darja.baric@ra-sora.si s pripisom Zero Waste.

Zero waste je namenjen lokalnim rešitvam za upravljanje virov in postavitvi lastnih ciljev na poti do družbe z manj odpadki. To pomeni vlaganje v nove poslovne priložnosti, ki izločajo odpadke iz sistema, v ozaveščanje in izobraževanje, skupaj z optimizacijo ločenega zbiranja za lokalno ravnanje z odpadki.

O uspehih in prednostih pričajo številne dobre prakse iz nacionalnih kot globalnih okvirjev – več o tem pa na internetni strani Ekologov brez meja https://ebm.si/zw/o/

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.