Ustvarjalni dialogi: Regionalni razvoj sektorja KKI (na Gorenjskem in širše)

"
Regionalni razvoj sektorja KKI (na Gorenjskem in širše)
"

Sokolski dom Škofja Loka
Sreda, 26. 10. 2022, 11.00–14.30

V okviru projekta CCI4Tourism smo izvedli dogodek Ustvarjalni dialogi: Regionalni razvoj sektorja KKI (na Gorenjskem in širše), ki se je posvečal temam povezovanja znotraj sektorja KKI in medsektorskega povezovanja, trajnostnega turizma in valorizacije kulturne dediščine.
Na dogodku so sodelovali strokovnjaki, ki se s sektorjem KKI ukvarjajo na strateški in nacionalni ravni – Center za Kreativnost, MAO, predstavniki Regionalne razvojne agencije Gorenjske, BSC Kranj bodo predstavili regijsko strategijo razvoja sektorja, podali pa se bomo tudi v prakso.
Primer regijskega povezovanja in razvoja vsebin bienala tekstilnih umetnosti BIEN Kranj bodo predstavili njegovi organizatorji Zavod Carnica, Layerjeva hiša Kranj, medsektorsko povezovanje za trajnostno ukvarjanje s kulturno dediščino in digitalizacijo dediščine pa bo predstavil ustanovitelji dediščinskega portala Duri, Zavod ID20.

Po predstavitvah in izmenjavi izkušenj smo se podali še na krajši sprehod po mestu. Vodila nas je ekipa, ki je sodelovala na javnem pozivu za sodelovanje sektorja KKI in sektorja turizma, ki je bil odprt v okviru projekta CCI4Tourism in s katerim smo podprli inovativne in trajnostne projekte. Svoj projekt Spominki Loške hiše bodo predstavili Rozamunda, TD Škofja Loka in pisatelj Jasmin B. Frelih.

PROGRAM DOGODKA

11.00–12.00:
(15 min) Uvodni pozdrav in predstavitev projekta CCI4Tourism, Razvojna agencija Sora, koordinator projekta CCI4Tourism

(15 min) Zakaj in kako KKI?, Anja Zorko, Center za kreativnost (MAO)
Predstavitev dela nacionalnega koordinatorja za razvoj sektorja KKI. Center za kreativnost bo predstavil nacionalni pogled na stanje v sektorju in vizijo za delovanje, spodbude in razvoj KKI v prihodnosti.

(15 min) Regijska prizadevanja za povezovanje in razvoj KKI, avtorica strategije za Regionalno razvojno agencijo Gorenjske BSC Kranj, Darja Radič
Kot regionalni koordinator razvoja KKI bo BSC Kranj predstavil regijsko strategijo razvoja KKI Politika spodbujanja razvoja KKI na Gorenjskem, ki je bila v okviru projekta InduCCI oblikovana v letu 2021.

(15min) Vprašanja in odgovori

12.00–12.30: Odmor za kavo in predstavitev projektov podprtih na javnem pozivu Hibridizacija sektorja KKI in sektorja turizma, ki je potekal v okviru projekta CCI4Tourism

12.30–13.15: Projekti s terena: Načini regijskega in medsektorskega povezovanja
(15 min) BIEN, bienale tekstilnih umetnosti Kranj, Danaja Batinič, Zavod Carnica – Layerjeva hiša
Poudarki predstavitve se posvečajo tekstilni umetnosti in regijski usmeritvi razvoja bienala, internacionalizaciji programa ter pomenu dogodka za mesto in regijsko povezovanje deležnikov.

(15 min) Dediščinski portal Duri, Matevž Šlabnik, Zavod ID20
Posvetili se bomo vsebini portala in njegovemu interdisciplinarnemu delovanju, vključevanju strokovnjakov in posameznikov, ki se s kulturno dediščino ukvarjajo na različnih področjih. Poudarki temeljijo na (regijskem) povezovanju, digitalizaciji kulturne dediščine ter medsektorskem sodelovanju.

(15min) Vprašanja in odgovori
13.15–14.00: Ustvarjalni sprehod po mestu: Loške hiše, Rozamunda, TD Škofja Loka in Jasmin B. Frelih
Predstavitev projekta Kolekcija spominkov Loške hiše, ki je bil sofinanciran v okviru pilotne akcije projekta CCI4Tourism. Kolekcija združuje kulturno dediščino starega mestnega jedra Škofje Loke kot izhodišče ter jo prepleta s sodobnim oblikovanjem in literarnim svetom pisatelja Jasmina B. Freliha.

14.00: Zaključek in pogostitev v Sokolskem domu Škofja Loka

 

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.