V Veroni uradni začetek projekta ECOLE

30. januarja 2023
"
Projekt ECOLE pospešuje prehod industrijskih parkov na krožno in z viri gospodarno industrijo v alpskem prostoru.
"

Predstavniki Razvojne agencije Sora so se v prejšnjem tednu sestali v Veroni z 11 partnerskimi organizacijami iz 5 držav alpskega prostora (Italija, Avstrija, Nemčija, Francija, Slovenija). Na spoznavnem sestanku so uradno zagnali mednarodni projekt ECOLE, ki ga sofinancira program Interreg Območje Alp.

Projekt ECOLE se osredotoča na industrijske parke, ki trpijo zaradi podobe onesnaževalcev in naraščajočih stroškov energije, hkrati pa jim primanjkuje znanja o načelih krožnega gospodarstva in njihovi vključitvi delovne procese. Projekt ECOLE želi to spremeniti in pospešiti prehod na krožno in z viri gospodarno industrijo v Alpskem prostoru. Za dosego cilja bo projekt vzpostavil model sistemsko razmišljajoče skupnosti, priporočila za politične odločevalce in akcijske načrte za vključitev krožnega gospodarstva v lokalna industrijska območja. Projekt ECOLE bo tako prispeval k preoblikovanju industrijskih parkov v Alpskem prostoru v bolj krožne, odporne in trajnostne eko-industrijske parke, ki bodo bolje pripravljeni na soočanje s podnebnimi in gospodarskimi krizami.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani projekta

https://www.alpine-space.eu/project/ecole/

in projekt sledite na družbenem omrežju LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/projectecole/

 

Projekt ECOLE je sofinanciran s strani EU v okviru programa Interreg Območje Alp v višini 1.943.400,00 eur (75% celotne vrednosti projekta 2.591.200,00 eur).

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.