Model za mali kruhek je prejel bronasto priznanje!

03. junija 2021
"
Model za mali loški kruhek je prejel bronasto priznanje na natečaju za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Osrednji Sloveniji & Ljubljani!
"

Turistična zveza Slovenije je kot partnerica projekta Evropska gastronomska regija – 2021 zaključila natečaj za izbiro kulinaričnih in gastronomskih spominkov v Osrednji Sloveniji & Ljubljani. Tričlanska komisija je med tridesetimi prijavljenimi spominki izbrala tri najboljše v dveh kategorijah: prehranski spominki in kuhinjski pripomočki.

Tričlanska komisija v sestavi prof. dr. Janez Bogataj (ambasador projekta ERG Slovenija ), dr. Bojana Rogelj Škafar ( Slovenski etnografski muzej) in Darja Škufca Adlešič (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo) je ocenjevala 12 kuhinjskih pripomočkov in 18 prehranskih spominkov.

Med prijavljenimi je bil tudi model za peko malih loških kruhkov, ki je osvojil bronasto priznanje v kategoriji “kuhinjski pripomočki”. Model je del linije uradnih spominkov Škofjeloškega “Kreativni komplet za lepši dan”, avtorica pa je mojstrica rezbarjenja Petra Plestenjak Podlogar.

Najbolje uvrščeni bodo sodelovali na mednarodnem izboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnosti in turizem IGCAT, ki je Sloveniji tudi podelil naziv Evropska gastronomska regija 2021.

Za celotno novico in več o drugih nagrajencih pa si lahko preberete tukaj.

Foto Katja Jemec

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.