ALPTREES – 15. mednarodni sestanek partnerjev v Ljubljani

28. septembra 2021
"
Partnerji projekta ALPTREES smo se srečali na 15. SGM, mednarodnem sestanku partnerjev, 22. in 23. septembra 2021, na Gozdarskem inštitutu Slovenije v Ljubljani.
"

Partnerji projekta ALPTREES smo se srečali na 15. SGM, mednarodnem sestanku partnerjev, 22. in 23. septembra 2021, na Gozdarskem inštitutu Slovenije v Ljubljani.

Prvi delovni dan partnerskega sestanka je bil posvečen predstavitvi do sedanjih rezultatov projekta ALPTREES s strani posameznih partnerjev in skupnim dogovorom o nadaljevanju dela na projektu v letu 2021 in 2022. V projektu ALPTREES že nastajajo zelo zanimivi rezultati projekta, ki postopno prispevajo k prognozi stanja domorodnih in tujerodnih drevesnih vrst v Alpskem prostoru v luči podnebnih sprememb za naslednja desetletja. Pripravljen pa je tudi osnutek transnacionalne strategije za upravljanje s tujerodnimi drevesnimi vrstami, ki je že dan v javno obravnavo v vseh sodelujočih regijah.

Drugi delovni dan partnerskega sestanka je bil posvečen terenskemu ogledu območja Panovec, kjer so v preteklosti načrtno sadili tujerodne drevesne vrste in se sedaj vidijo določene značilnosti širjenja ali pa stagniranja obstoječih tujerodnih drevesnih vrst v gozdu na območju. Terenski ogled pa smo zaključili v Rakovem Škocjanu, na katerem območju se uspešno zarašča naravno rastje po žledu iz preteklosti.

 

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.