ALPTREES – Izobraževalni dan v šoli

21. septembra 2021
"
Srednja šola za lesarstvo, Šolski center Škofja Loka, je za dijake v septembru 2021 izvedla Izobraževalni dan v šoli o tujerodnih invazivnih drevesnih vrstah in redkih domorodnih drevesnih vrstah v luči vpliva vse bolj perečih podnebnih sprememb.
"

Srednja šola za lesarstvo, Šolski center Škofja Loka, je za dijake 3. letnika v septembru 2021 izvedla Izobraževalni dan v šoli o tujerodnih invazivnih drevesnih vrstah in redkih domorodnih drevesnih vrst v okviru projekta ALPTREES.

Dijakom je bil predstavljen projekt ALPTREES in tematika tujerodnih invazivnih drevesnih vrst. Pogovarjali so se o pomenu migracij in načinih, kako so tujerodne drevesne vrste iz drugih kontinentov prispele do naših krajev. Izvedla se je tudi zanimiva motivacijska delavnica: Kdo je migrant?

Izobraževalni dan se je preselil tudi v naravo, kjer so dijaki na terenskem ogledu območja Kamnitnik v Škofji Loki, pod vodstvom Ane Dolenc iz Zavoda RS za varstvo narave, spoznavali tujerodne drevesne vrste kot npr. rdeči hrast, amerikanski javor ali negundovec in robinja, ki izvirajo iz S. Amerike in postajajo vse bolj invazivne tujerodne drevesne vrste pri nas.

 

ALPTREES projekt je sofinanciran s strani transnacionalnega programa Interreg V-B Območje Alp iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Deli na socialna omrežja

Bližnjice do pomembnih vsebin

Prijavi se na E-novice

S prijavo boste redno prejemali obvestila o novih razvojnih vsebinah na Razvojni agenciji Sora

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.